Welkom op de website van Vallei

10 april 2019

Familie van de Vis vermarkt het ei van kip tot consument

Als je in Voorthuizen bent kan het maar zo gebeuren dat je Marjan van de Vis voorbij ziet scheuren met haar eieren, op weg naar een van de eierautomaten. Gelukkig maar voor Marjan dat ze niet alle eieren van de 73.000 kippen via deze weg hoeft te verkopen. Een nadere kennismaking met deze bezige bij, die één van de bedrijven is die je bezoekt tijdens de Smakelijke Tour.

’s Ochtends eieren rapen, die ’s middags al in het automaat bij het tankstation tank S Shell in Voorthuizen liggen. Zo vers kun je de eieren van familie van de Vis uit Voorthuizen kopen. En dat is niet de enige plek: de familie heeft ook een automaat in het centrum van Barneveld en een automaat met een uitgebreider assortiment bij het legpluimveebedrijf zelf. Het zelf vermarkten van (een deel van) de eieren is uniek. Familie van de Vis heeft daarvoor zelfs een eigen eierpakstation, waarmee ze de eieren van hun 55.000 scharrelhennen en 18.000 vrije uitloophennen, sorteren op gewicht. Op deze manier kunnen Marjan, haar man Evert-Jan, en schoonouders Wim en Linda hun eieren rechtstreeks afzetten aan jou als consument. Ook horeca, hotels, lokale supermarkten, kaaswinkel en marktkoopmannen weten de eieren van familie Van de Vis te vinden. En tegenwoordig houdt de ondernemende familie het niet alleen meer bij eieren: ook voor eigeel, eiwit, tokkelroom (zachte advocaat), eierpasta en heuse cadeaupakketten kun je bij hen terecht.

Kom kijken!

Dat het een hele bedrijvigheid is bij familie van de Vis is wel duidelijk. En het leuke is: jij mag dat zelf komen bekijken! Tijdens de Smakelijke Tour ben je van harte welkom om de kippen in de wei te bekijken en het eierpakstation met de bijzondere sorteermachine in werking te zien. Lees hier meer over de Smakelijke Tour op donderdag 2 mei.

Promoten van de legpluimveesector

“We zijn heel trots op ons bedrijf”, vertelt Marjan, die het leuk vindt om het bedrijf te laten zien “Er is heel veel onwetendheid over de pluimveesector en over eieren. We vinden het belangrijk om uit te dragen hoe wij dat doen. Juist als we laten zien hoe we voor onze kippen zorgen, merken we altijd veel begrip”, ervaart Marjan, die samen met Evert-Jan veel bezig is met het promoten van ‘hun’ kippensector. Marjan is dan een van de mmmEggies, legpluimveehoudsters die zich gezamenlijk inzetten om de goede eigenschappen van eieren te vertellen. Evert-Jan is lid van promotie veehouderij Barneveld, die jaarlijkse fietstochten organiseren. Samen ontvangen ze daarnaast regelmatig schoolklassen en zijn ze enthousiast Vallei Boert Bewust-lid. De recent geopende automaat bij het legpluimveebedrijf zelf bevat naast de verschillende producten meer informatie over de kip, voeding van de kip en houderijsystemen. En als je daar met de Smakelijke Tour dan toch bent, kun je gelijk die verse eitjes van de kippen van Marjan en haar familie proberen!

Lees meer over het bedrijf van familie van de Vis.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze