Welkom op de website van Vallei

Fiets mee: de Smakelijke Tour in Stroe, Voorthuizen, Nijkerk

Donderdag 2 mei is de derde en laatste fietstocht genaamd de Smakelijke Tour. En zoals de naam al zegt: naast een prachtige tour per fiets, krijg je een uitgebreide lunch van drie gangen. Je bezoekt tijdens de fietstocht drie boerderijen, waarbij je op elke boerderij een gang van de lunch krijgt. Fiets jij mee met deze fietstocht in de omgeving van Stroe, Voorthuizen en Nijkerk?

’s Ochtends eieren rapen, die ’s middags al in het automaat liggen. Zo vers kun je de eieren van familie van de Vis uit Voorthuizen krijgen. Het zelf vermarkten van (een deel van) de eieren is uniek. Familie van de Vis heeft daarvoor zelfs een eigen eierpakstation, waarmee ze de eieren van hun 55.000 scharrelhennen en 18.000 vrije uitloophennen, sorteren op gewicht. Op deze manier kunnen Marjan, haar man Evert-Jan, en schoonouders Wim en Linda hun eieren rechtstreeks afzetten aan jou als consument. Ook horeca, hotels, supermarkten, kaaswinkels en marktkoopmannen weten de eieren van familie Van de Vis te vinden. En tegenwoordig houdt de ondernemende familie het niet alleen meer bij eieren: ook voor, eigeel, eiwit, heelei, tokkelroom (zachte advocaat), eierpasta, en heuse cadeaupakketten kun je bij hen terecht. Tijdens de Smakelijke Tour kun je dit hele proces van kip tot consument met eigen ogen bekijken. Lees hier alvast meer over het bedrijf van Marjan en haar familie. Naast het legpluimveebedrijf van Van de Vis, bekijk je ook een bedrijf met kalveren en varkens én een melkveebedrijf dat zijn eigen kalveren tot waarde brengt.

Heerlijke, uitgebreide lunch

Van fietsen en rondkijken op de boerderij krijg je zin in eten. Daarom krijg je op elke boerderij een deel van een driegangenlunch. Naast eten en een uitgebreide rondleiding zijn er ook activiteiten op de boerderij voor de kinderen. Heb je speciale dieetwensen? Geef ze dan, uiterlijk 2 dagen van tevoren, door via info@valleiboertbewust.nl

Meefietsen met de Smakelijke Tour

Om mee te fietsen met de Smakelijke Tour kun je je tussen 10.00 en 11.00 uur melden aan de Gruttoweg 7 in Stroe, wat ook weer het eindpunt is. Hier krijg je de route, die zo’n 25 kilometer is. De kosten bedragen 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Je kunt bij het startpunt contant of per pin betalen. Kun je niet meefietsen, maar ga je graag kijken bij de boerderij en een hapje mee eten? Meld je dan ook tussen 10 en 11.00 uur aan de Gruttoweg. Vanwege de hygiëne zijn honden en andere huisdieren niet toegestaan.

Op 30 april hebben we ook de Smakelijke Tour in omgeving Ede en op 1 mei in omgeving Renswoude. Ook daar ben je van harte welkom!

Mede mogelijke gemaakt door:
Rabobank Barneveld 

Univé verzekering Nijkerk/Barneveld 

van Driegroup

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze