Melkveehouderij De Boerenstee

Over Melkveehouderij De Boerenstee

Het melkveebedrijf van Kees en Clara van Ravenhorst is een echt familiebedrijf. In 1913 begon opa Van Ravenhorst hier zijn boerderij. Met 10 melkkoeien was opa Van Ravenhorst destijds een echte herenboer. Op het melkveebedrijf is inmiddels de derde generatie aan het roer. Kees van Ravenhorst heeft het melkveebedrijf overgenomen van zijn vader, die op zijn beurt weer zijn vader opvolgde.

Het bedrijf heeft 70 melkkoeien en 70 stuks jongvee (pinken en kalveren). Een leuke bijkomstigheid hierbij is dat alle koeien die nu op het bedrijf rondlopen nog nakomelingen zijn van de 10 koeien waarmee opa Van Ravenhorst is begonnen in 1913.

Melkveebedrijf ‘De Boerenstee’ vindt het belangrijk bewust en duurzaam te boeren. Kees zit in een studiegroep om een goede kringloop binnen het bedrijf te bevorderen en alle mineralen zo goed mogelijk te benutten. De koeien gaan zomers naar buiten en er wordt aan weidevogelbeheer gedaan.

Daarnaast hebben Kees en Clara van Ravenhorst in 2002 hun bedrijf uitgebreid met verblijfsrecreatie. In 2002 opende ‘De Boerenstee’ haar deuren voor bed & breakfast-gasten en familiegroepen. In 2006 kwam daar boerderij Hofstede Hooybroeck op De Steeg 7 bij en in 2007 zijn De Liniehutten met de bijbehorende groepsruimte en theeschenkerij gebouwd. Veel vakantiegasten maar ook bedrijven hebben ondertussen hun weg gevonden naar de boerderij. Een ideale locatie voor verschillende activiteiten als een weekendje weg, een vergadering of een teambuildings uitje. Omdat Kees en Clara van Ravenhorst het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk mensen zien wat de boeren tegenwoordig allemaal aan producten te bieden hebben organiseren ze ook ieder jaar het tweedaagse evenement Boergondische Sferen.

Clara schrijft voor Vallei Boert Bewust columns.
Lees haar column over:

-Fietsen (17-09-2020)
-Vrijheid (14-05-2021)

Bijzonderheden

Lijkt het jou leuk om te logeren bij de Boerenstee? Kijk dan op http://www.boerenstee.nl voor meer informatie.

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit