Melkveehouderij De Boerenstee

Over Melkveehouderij De Boerenstee

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Kees en Clara van Ravenhorst. Samen met onze kinderen wonen we op een melkveebedrijf  in Woudenberg naast De Grebbelinie middenin de Gelderse Vallei. Onze boerderij, bekend als ‘De Boerenstee’ is een echt familiebedrijf en wij zijn de derde generatie die aan het roer staat van het bedrijf. Inmiddels werkt de 4e generatie ook mee op het bedrijf.
Alle koeien op ons bedrijf zijn nakomelingen van de 10 koeien waar opa van Ravenhorst in 1913 het bedrijf mee startte. Momenteel melken we ongeveer 100 koeien met een melkrobot. Wanneer er voldoende gras staat en het weer het toelaat gaan onze koeien naar buiten.

Neventak
Naast het melkveebedrijf zijn we in 2002 een recreatieve neventak gestart. Dit begon met het ombouwen van het bakhuis van het melkveebedrijf tot groepsaccommodatie ‘De Boerenstee.’ Later werden hier ‘De Liniedijk’ met 6 liniehutten en ‘Hofstede Hooybroeck’ aan toegevoegd.
Momenteel richten we ons met de recreatietak op het verhuur van de groepsaccommodaties, bed&breakfast en verhuur van vergaderruimtes.

Het Klompenpad
Over ons bedrijf loopt een klompenpad. Wanneer u dit pad volgt, kruist u het pad waar onze melkkoeien elke dag heen en weer lopen van de melkrobots naar de wei. Ze kunnen zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden, lekker buiten willen grazen of binnen in een schone diepstrooiselbox of op een koematras willen liggen of een hapje bix uit de krachtvoerbox willen eten.

Wij zijn lid van Vallei Boert Bewust omdat we vinden dat iedereen recht heeft om te weten wat er bij ons op het bedrijf en op de landerijen gebeurd. Daarom loopt er over ons land ook een klompenpad en is het mogelijk om vanaf de weg onze stal in te kijken. Wij genieten van de prachtige omgeving en het bedrijf waar wij wonen en vinden het mooi als anderen hier ook van kunnen genieten wanneer zij een bezoekje aan ons brengen.

Clara schrijft voor Vallei Boert Bewust columns.
Lees haar column over:

Theaterspektakel (Januari 2022)

-Fietsen (17-09-2020)
-Vrijheid (14-05-2021)

 

Bijzonderheden

Lijkt het jou leuk om te logeren bij de Boerenstee? Kijk dan op http://www.boerenstee.nl voor meer informatie.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur