Welkom op de website van Vallei

De Smakelijke Tour in omgeving Renswoude/Barneveld/De Glind

Fietsen langs drie boerderijen, met op elk bedrijf een deel van een heerlijke, uitgebreide lunch. Dát is de Smakelijke Tour, een unieke belevenis op woensdag 1 mei die je niet wilt missen!

Onze drie boeren uit Renswoude, Barneveld en De Glind staan al te popelen om je alles van hun bedrijf te laten zien en al je vragen te beantwoorden. De kalverhouderij van Frank Mandersloot is het eerste bedrijf waar je te gast bent. De enthousiaste ondernemer kan bijna niet wachten tot het 1 mei is. “Ik vind het erg leuk om ons bedrijf te laten zien. Het leuke is dat je op deze dag 3 bedrijven ziet, waardoor je ook de onderlinge verschillen kunt zien. Ik ben heel benieuwd wat jullie weten van onze kalveren en wat jullie er van vinden. En dit wordt ons record qua aantal bezoekers in 1 keer.” Tijdens deze Smakelijke Tour ben je van harte welkom voor een kop koffie, thee of limonade met wat lekkers. Vervolgens is er alle gelegenheid om in groepen de stal in te gaan en de voerkeuken te bekijken. Voor je verder fietst krijg je een heerlijk bakje soep. Frank: “Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Wij zorgen ervoor dat je een leuke dag hebt én hebben alvast mooi weer besteld!” Lees meer over het bedrijf van Frank.

Kalveren, kippen en koeien

Naast de kalveren van Frank komt de fietstocht nog langs 2 andere bedrijven, met leghennen en melkkoeien. Zo krijg je een mooi beeld van de agrarische sector. Want naast eten op ieder bedrijf, is er ook alle ruimte om de dieren te bekijken en al je vragen aan de boeren te stellen. Daarnaast is er ook aan de kinderen gedacht, met leuke activiteiten bij de boer.

Onze drie boeren uit Renswoude, Barneveld en De Glind staan al te popelen om je alles van hun bedrijf te laten zien en al je vragen te beantwoorden.

Lunch van drie gangen

Op ieder bedrijf krijg je een deel van een lunch. Een ding is zeker; je gaat met een goedgevulde maag de fiets weer op!

Deelnemen aan de Smakelijke Tour

Fiets je mee met de Smakelijke Tour? Meld je dan tussen 10.00 en 11.00 uur bij het start- en eindpunt, familie Mandersloot, Dashorsterweg 2 in Renswoude. Ook als je, om wat voor reden dan ook, niet per fiets mee kunt fietsen maar wel deel wilt nemen kun je je daar melden. De kosten bedragen €10 per persoon, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang.

Je bent ook van harte welkom op de Smakelijke Tour op 30 april in omgeving Ede of 2 mei in omgeving Voorthuizen.

Mede mogelijke gemaakt door:
Rabobank Barneveld 

Univé verzekering Nijkerk/Barneveld 

van Driegroup

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze