Melkvee- en pluimveebedrijf familie Jansen

Over Melkvee- en pluimveebedrijf familie Jansen

Lid geworden in december 2018

Wij zijn familie Jansen en wonen in de Valk, een buurtschap onder Lunteren. Het is een echt familiebedrijf waarop inmiddels de 5e generatie werkzaam is. Van oorsprong stond het bedrijf in Ede, maar in 1996 zijn we verhuisd omdat we plaats moesten maken voor de nieuwbouwwijk Kernhem. In “de Valk” vonden we een prachtige oude boerderij met de naam ‘Vorst Engelen’ waar we inmiddels al ruim 25 jaar wonen en werken. Op ons bedrijf houden we naast koeien ook kippen. We hebben 65 melkkoeien en 45 stuks jongvee en een stal met 16.000 scharrelkippen en een stal met 31.000 vrije uitloop kippen. Lees hier meer over onze kippen. 

Koeien op onze boerderij
Onze koeien staan in een ligboxenstal. De jonge dieren staan in een schuur die bij de boerderij hoort. De koeien en het jongvee gaan zodra het weer het toelaat de wei in. De koeienstal is voorzien van speciale ronddraaiende borstels waar de koeien zich aan kunnen krabben. Daarnaast hangt er een grote ventilator waardoor het op warme dagen toch goed vertoeven is in de stal.

Promoten van de agrarische sector
We zijn deelnemer geworden van Vallei Boert Bewust omdat we het erg belangrijk vinden dat de agrarische sector meer gepromoot wordt en zo in een positiever daglicht gesteld wordt. We vinden openheid naar de burgers toe heel belangrijk.

Bijzonderheden

Haal bij ons je lekkere verse eitjes.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur