Pluimvee- en melkveebedrijf familie Jansen

Over Pluimvee- en melkveebedrijf familie Jansen

Lid geworden in december 2018

Wij zijn familie Jansen en wonen in “de Valk”, een buurtschap onder Lunteren. Het is een echt familiebedrijf waarop inmiddels de 5e generatie werkzaam is. Van oorsprong stond het bedrijf in Ede, maar in 1996 zijn we verhuisd omdat we plaats moesten maken voor de nieuwbouwwijk Kernhem. In De Valk vonden we een prachtige oude boerderij met de naam ‘Vorst Engelen’ waar we inmiddels al ruim 25 jaar wonen en werken. Op ons bedrijf houden we naast kippen ook koeien. We hebben een stal met 16.000 scharrelkippen en een stal met 31.000 vrije uitloop kippen.

Natuurlijke manier van kippen houden

Onze vrije uitloop kippen hebben de mogelijkheid om overdag naar buiten te gaan. Met vrije uitloop eieren creëren we een meerwaarde voor de eieren. De natuurlijke manier van kippen houden staat ons erg aan. Naast dat het goed is voor de dieren om buiten te lopen, ziet het er ook heel gezellig uit.

Het verschil tussen scharrel- en vrije uitloopkippen

We zijn deelnemer geworden van Vallei Boert Bewust omdat we het erg belangrijk vinden dat de agrarische sector meer gepromoot wordt en zo in een positiever daglicht gesteld wordt. We vinden openheid naar de burgers toe heel belangrijk. Vaak merken we dat mensen het verschil niet weten tussen scharrelkippen en vrije uitloop kippen. Dit leggen we graag uit.

Bijzonderheden

Het is mogelijk om onze vrije uitloop- en scharreleieren te kopen. Op ons bedrijf is een zelfservice zodat je altijd terecht kunt voor één of meerdere doosjes heerlijke verse eieren.
Je bent van harte welkom!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur