Melk- en vleesboerderij Het Binnenveld

Over Melk- en vleesboerderij Het Binnenveld

Op Melkveehouderij en Vleesboerderij ‘ Het Binnenveld’ is de familie van Roel Van Dijk de 3e generatie in het bedrijf. Het bedrijf is gestart met een gemengd bedrijf met dubbeldoel koeien en mestvarkens. Sinds 1998 is de mestvarkens tak opgeheven en heeft het bedrijf zich toegelegd op melkvee. In 2007 is de Vleesboerderij opgestart en is het bedrijf dikbilkoeien(Belgisch witblauw) gaan afmesten voor slagers in de omgeving van Rhenen. Eind 2011 is de familie Van Dijk gestart met huisverkoop van vlees en andere streek producten uit ‘ Het Binnenveld’.

Op het samengesteld bedrijf zijn 100 melkkoeien en 65 stuks jongvee aanwezig. Daarnaast worden er per jaar rond de 150 dikbilkoeien afgemest voor de slagers en voor huisverkoop. Het melkvee krijgt als voer gras, bierborstel en pulpbrok aangevuld met wat brok, afhankelijk van de productie. In verband met diergezondheid worden er bij het melkvee geen dieren aangekocht. Ook wordt er vanaf 2012 – 100% antibiotica vrij gemolken in Melkveehouderij ‘ Het Binnenveld’. Van de melk wordt kaas gemaakt die wordt afgezet als Binnenvelds Goud en een gedeelte van de melk gaat naar Leerdammer.

Het rantsoen van de dikbilkoeien bevat heel andere grondstoffen dan bij het melkvee. Zo krijgen de dikbilkoeien brood, broodmeel, krachtvoer en hooi voor een snelle en optimale groei en een goede vet-vleesverhouding. Ook bij het vleesvee wordt er geen gebruik gemaakt van antibiotica. Zo zit de Vleesboerderij qua medicijngebruik onder de maximale streefwaarde van 50%

Voor de toekomst hoopt Melkveehouderij en Vleesboerderij ‘ Het Binnenveld’ dat de verkoop van vlees, kaas en andere streekproducten groeit. Het bedrijf heeft het vertrouwen dat de oprichting van Streekproducten Coöperatie Boerenhart een positief effect heeft op de groei van deze markt.

Bijzonderheden

In 2007 is de Vleesboerderij opgestart en is het bedrijf dikbilkoeien(Belgisch witblauw) gaan afmesten voor slagers in de omgeving van Rhenen. Eind 2011 is de familie Van Dijk gestart met huisverkoop van vlees en andere streek producten uit ‘ Het Binnenveld’. Neem een kijkje op hun website!

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest