melk- en vleesboerderij Het Binnenveld

Over melk- en vleesboerderij Het Binnenveld

Lid geworden in december 2018

Mijn naam is Roel van Dijk en samen met mijn gezin woon ik op melkveehouderij en vleesboerderij ‘ Het Binnenveld’ dat al 3 generaties in handen is van de familie. Op ons gemengde bedrijf zijn 75 melkkoeien en ongeveer 20 stuks jongvee aanwezig. Daarnaast worden er per jaar rond de 150 dubbeldoel en vleeskoeien en stieren afgemest voor horeca en voor huisverkoop. Daar lees je meer over op onze vleesveepagina. 

Onze melkkoeien verblijven in een zeer ruime stal met strooisel in de boxen waar de dames zacht kunnen liggen. Zodra het voorjaar is gaan alle dieren de wei in. Het melkvee eet in het winterseizoen gras, bierborstel en pulpbrok aangevuld met wat brok. Alle melk van onze koeien verwerken we tot kaas of zuivel. De kaas die van onze melk gemaakt staat bekend onder de naam Binnevelds Goud. Ook voor ons eigen vlees en andere producten ben je bij ons van harte welkom. 

Wij zijn lid van Boert Bewust omdat we ons willen onderscheiden. We laten graag zien dat een gangbaar boerenbedrijf meer kan dan alleen maar volop produceren van zoveel mogelijk melk en vlees. Voor een bewuste bedrijfsvoering hoef je niet per se biologisch te boeren. Graag leggen we jou uit hoe wij onze dieren zo goed mogelijk verzorgen en waar we allemaal rekening mee houden.

Bijzonderheden

Graag heten we jou van harte welkom in onze boerderijwinkel. Hier verkopen wij vlees van onze eigen koeien, varken, kip, zuivel en streekproducten zoals de honing die afkomstig is van bijenvolken bij ons op de boerderij. De winkel is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag ben je welkom van 09.00 tot 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.vleesboerderijhetbinnenveld.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur