Melk- en pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

Over Melk- en pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Wim en Sandra Verbeek. Met ons gezin wonen en werken we op ons bedrijf in Renswoude, waar we melkkoeien hebben en biologische legkippen houden.

In 1937 heeft Opa Verbeek deze boerderij gebouwd. Op de boerderij werden toen al scharrelkippen en melkkoeien gehouden.

In 2009 hebben Wim en Sandra Verbeek het bedrijf overgenomen en is er een nieuwe koeienstal gebouwd. Melken werd in de oude stal nog in een melkput gedaan maar met de bouw van de nieuwe stal is er gekozen voor een melkrobot. De melkkoeien lopen vrij in de stal rond en mogen nu zelf bepalen wanneer en hoe vaak zij gemolken willen worden. Van deze melk wordt De Graafstroom kaas gemaakt. Kaas uit het hart! Deze wordt niet door Wim en Sandra zelf verkocht maar is te koop bij de Fruithut  in Woudenberg.

De koeien komen niet in de wei, omdat de weilanden rond het bedrijf voor de kippen bedoeld zijn. Om het buitenleven zoveel mogelijk na te bootsen is de stal voorzien van een zachte rubberen loopvloer en zachte ligbedden.

Op de daken van de stallen liggen zonnepanelen, waarmee we niet alleen ons eigen bedrijf volledig kunnen voorzien van duurzame energie, maar ook lokale huishoudens. Zo dragen we ook op deze wijze ons steentje bij aan het verduurzamen van de energie.

We doen mee met Vallei Boert Bewust omdat we mensen graag bewust willen maken hoe eieren, melk en kaas bij de consument op tafel komen te staan.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over ons bedrijf kunt u ook kijken op onze website: www.eieren-automaat.nl.

Voor meer informatie over de kippen van familie Verbeek? Kijk op de bedrijfspagina van de kippen van de familie.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur