Melk- en Pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

Over Melk- en Pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Wim en Sandra Verbeek. Met ons gezin wonen en werken we op ons bedrijf in Renswoude, waar we melkkoeien hebben en biologische legkippen houden.

In 1937 heeft Opa Verbeek deze boerderij gebouwd. Op de boerderij werden toen al scharrelkippen en melkkoeien gehouden. In de loop der jaren is het bedrijf gemoderniseerd en zijn er vanaf 1997 biologische kippen op het bedrijf gekomen.  Inmiddels zijn er alleen nog biologische legkippen, en produceren we dus alleen biologische eieren. Deze kippen mogen, in tegenstelling tot scharrelkippen, zelf bepalen of ze buiten of binnen willen scharrelen. Ze krijgen biologisch voer en hebben meer ruimte in de stal om te scharrelen. Om ons huis zie je de kippen vrij buiten scharrelen.

Via de verkoop automaat verkopen wij aardappelen en de biologische eieren. Bij de automaat hebben wij ook diverse folders en informatie liggen over de biologische kippen. Het is altijd leuk als mensen even een praatje willen maken.

Op de daken van de stallen liggen zonnepanelen, waarmee we niet alleen ons eigen bedrijf volledig kunnen voorzien van duurzame energie, maar ook lokale huishoudens. Zo dragen we ook op deze wijze ons steentje bij aan het verduurzamen van de energie.

We doen mee met Vallei Boert Bewust omdat we mensen graag bewust willen maken hoe eieren, melk en kaas bij de consument op tafel komen te staan.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over ons bedrijf kunt u ook kijken op onze website: www.eieren-automaat.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur