Welkom op de website van Vallei

Fam. Willigenburg rundvee- en varkensbedrijf

Boerderij het Plaatsje is al sinds 1882 in de familie.
In 2006 hebben Nico en Gerina het bedrijf van de vader van Gerina (Karel van Dijk) overgenomen.
De deel is verbouwd tot woonhuis en daar wonen de ouders van Gerina nu nog.
Nico en Gerina hebben 4 kinderen Rik, Bettine, en de tweeling Nienke en Christy.
Het bedrijf heeft 90 melkkoeien, die worden gemolken door 2 De Laval melkrobots.
De 80 stuks jongvee (met het oog op de groei van het bedrijf) worden deels op Het Plaatsje, en deels op de boerderij Voorbeek in Leusden, waar de ouders van Nico wonen, opgefokt.

Sinds 2014 houden we 2060 vleesvarkens volgens het Friberne concept.

Wat is het Friberne concept?
Kwaliteitsvlees van gezonde varkens, die vrij zijn opgegroeid met een natuurlijk dieet, met smakelijke kruiden en zonder onnodige antibiotica.
Frievar is exclusief leverancier van dit Friberne Gaasterlands Kruidenvarken.

Kijk voor meer informatie op de website van friberne.

Fam. Willigenburg rundvee- en varkensbedrijf

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Familie van Willigenburg ontvangt met regelmaat schoolklassen op hun bedrijf. De kinderen leren dan van alles over het bedrijf en de dieren. Daarnaast willen ze ook helpen bij andere Vallei Boert Bewust-activiteiten. Op dit bedrijf wordt er weidevogelbeheer toegepast. Door dit extra beheer wordt de kwaliteit van de natuur verder ontwikkeld en verhoogd.

    Klik op de link voor meer informatie van de koeien van de familie

  • De hoeveelheid geur, die dit bedrijf uitscheidt, ligt ruim onder de wettelijke norm. DIt is natuurlijk voor iedereen prettig.

  • Om energie te besparen wordt er gebruik gemaakt van een frequentie regelaar. Het sturen van de ventilatoren met een frequentie regelaar heeft als voordeel dat het stal klimaat beter kan worden gecontroleerd. Daarnaast vindt er ook zgn. grondkanaalventilatie plaats. De verse lucht komt van buiten in een luchtkanaal onder de ligruimte van de dieren. Vanuit dit kanaal gaat de lucht naar de controlegang van waaruit de lucht over de hokafscheidingen de hokken binnen stroomt.

  • Op dit bedrijf spelen dierenwelzijnsaspecten een grote en belangrijke rol. In de hokken is extra afleidingsmateriaal voor de dieren aanwezig. De mannelijke dieren worden niet gecastreerd. De stallen bevatten veel ramen. Dit is niet alleen positief voor de dieren, maar ook voor de varkenshouder.

  • Familie van Willigenburg gebruikt zo weinig mogelijk medicijnen bij de varkens. Dit is niet alleen beter voor de varkens, maar ook voor het vlees en dus uiteindelijk ook voor de mens.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze