Welkom op de website van Vallei

30 december 2022

‘Trots’ in de vorm van lichtjes!

Het jaar zit er weer bijna op. Dus op naar mooie dagen rond de kerstboom. Samen met familie en vrienden.  ‘t Is een tijd van samen zijn en ook van samen vooruit zien en achterom kijken. Om de dagelijkse dingen even los te laten en te genieten van al het goede voedzame eten die door de samenwerking tussen mens en dier mogelijk zijn gemaakt.

Wat ons boeren betreft is het een intensief jaar. De stikstof roert zijn staart. De toekomst van veel boeren is nog onzekerder geworden.  Is er wel een boerentoekomst voor mij en mijn opvolger? Hoe ziet die er dan uit?  Er komt meer regelgeving die gaat bepalen wat wel en niet mag op het boerenerf. Er komen minder  groene gronden die door boeren mogen worden bewerkt.  Kortom, mogen mijn opvolger en ik er nog wel zijn? Dit is een gedachte die centraal is komen te staan bij ons thuis.

En of dit al niet genoeg was kwam de oorlog in de Oekraïne er ook bij. Met de gevolgen die iedereen wel kent: De energie prijzen omhoog,  met er achteraan de grondstoffen prijzen. Sommige boeren kregen dit terug in de opbrengstprijs, anderen niet.  Het was een gespannen jaar zowel op als rondom de boerderij. Dat zal wel zo blijven, de komende jaar hangen er donkere wolken boven en rondom het boerenbedrijf.

Toch is in deze donkere dagen ook een hoop  schittering te zien. Hele volksstammen hebben hun huis volg gehangen met allerlei  lichtjes en figuren. En natuurlijk kunnen wij als boeren niet achterblijven.  Alleen gaat het bij boeren niet om de schittering en de bling bling, nee wij zijn trots op onze bedrijven. Trots op onze dieren, trots op wat we mogelijk hebben gemaakt aan voedsel. Daarom staat in de versiering het uitlichten van het bedrijf centraal. En mooier nog, de verlichting in de vorm van onze dieren.

Wie rond rijd in ons prachtige buitengebied krijgt dit allemaal gratis aangeboden. Niet gek, die boeren! We zijn wel eens ontevreden en maken regelmatig een protesterend geluid. Maar eigenlijk zijn we gewoon hele sociale wezens die in drukke en donkere tijden een lampje aan doen voor ons allemaal!

Geniet van deze verlichte dagen en ook namens de andere Vallei Boert Bewust boeren: Al het goede gewenst voor het nieuwe jaar!

Hartelijke groet,

Jaco Geurts

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze