Welkom op de website van Vallei

8 augustus 2023

Recordopbrengst voor Big Challenge en KWF, door boeren Peter en Peter!

Peter en Peter, beiden met sterke banden met Vallei Boert Bewust, hebben met groot succes zich ingezet om geld op te halen voor het goede doel.

De één is met de KWF actie Alpe d’Huzes omhoog gefietst, en de ander is omhoog gelopen. Samen maken ze deel uit van een bijzonder actief tem, dat een recordbedrag aan geld heeft ingezameld.

Herinner je je de verlichte boerderijenroute? De fietstocht langs boerenerven in Voorthuizen, de Boerderij Weelderen Wandeltocht? Allemaal activiteiten waar heel veel mensen, boeren en burgers, zich hebben ingezet om geld op te halen. En dat is gelukt! Wij van VBB hebben met plezier meegeholpen aan een gedeelte van dit daverende succes.

En de cijfers spreken voor zich! Alleen dit team, Foodvalley, heeft al dik €112.700,- opgehaald. Tien procent van de totale opbrengst van Big Challenge die ruim €1.250.000,- heeft opgehaald. KWF heeft in totaal, met behulp van 500 teams meer dan 17 miljoen euro opgehaald. Al dit geld gaat rechtstreeks naar KWF.

Gefeliciteerd Peter en Peter!

Hoe hebben jullie het ervaren?

Peter Druijff: ‘Die week in Frankrijk is zo bijzonder. Zoveel verhalen, zoveel vrijwilligers die belangeloos helpen. Mijn hoofd zat na een paar dagen helemaal vol met alle indrukken. Die donderdagochtend ben ik met de eerste wandelaars gaan lopen, om 4.30 uur ’s ochtends. In het donker, in stilte, met al die kleine lichtjes die je de weg wijzen. Zo bijzonder. De tweede keer ging ik samen met mijn vrouw Ria omhoog. We hebben de hele inzameling samen gedaan. Natuurlijk zijn we ook samen, zij aan zij, omhoog gelopen. Ik op mijn klompen! We hebben veel mensen gesproken met bijzondere verhalen. Er stonden veel toeschouwers langs de route, en allebei voelden we de heftige emoties toen we boven kwamen. Veertien kilometer pittig klimmen! Die ontlading was enorm, mijn hoofd weer leeg! Wat een belevenis, ik zal het niet gauw vergeten.’

Peter van de Kamp: ‘Het is zo indrukwekkend om mee te maken. 1500 vrijwilligers, 5000 deelnemers. Schrijnende verhalen, emotionele momenten. Er waren veel hoogtepunten. De sportieve prestatie, het bijdragen aan een doel dat er echt toe doet, het was een geweldige ervaring! Een van de mooiste momenten was wel dat ik, terwijl we met alle Big Challenge deelnemers over de finish kwamen, de vlag mocht dragen. Het publiek scandeerde uit volle borst: ‘Boeren! Boeren!’ Het was zo positief en een erkenning van wat we als beroepsgroep voor elkaar gekregen hebben. Leuk feitje: Weet je dat wij als boeren 5% van de deelnemers uitmaken? Met deze groep is 9% van het geld opgehaald. Ook daar wordt ik warm van!’

Vallei Boert Bewust feliciteert jullie van harte met dit behaalde resultaat!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze