Welkom op de website van Vallei

1 mei 2020

Onze partner Van Westreenen draagt agrarische sector een warm hart toe

We stellen het interview nog even een half uurtje uit, want Marcel zit nét middenin de rekenles van zijn zoon. Ook voor Marcel Man en zijn collega’s bij Van Westreenen is het even puzzelen met de coronamaatregelen. Toch is het bij hen op het gebied van bedrijfsontwikkeling topdrukte op dit moment. Tijd om eens verder door te praten met deze veelzijdige partner van Vallei Boert Bewust!

“De agrarische sector ligt mij nauw aan het hart”, zegt Marcel Man, algemeen manager bij Van Westreenen. En Marcel is niet de enige, want Van Westreenen bestaat uit 25 medewerkers met een warm hart voor de agrarische sector. Niet voor niets dus dat Van Westreenen partner is van Vallei Boert Bewust. Directeur Steven van Westreenen denkt zelfs mee in de Raad van Advies van Boert Bewust. “Wij helpen graag mee om de kloof tussen boer en burger te verkleinen. Dat vinden wij belangrijk. Om bedrijfsontwikkeling mogelijk te maken voor agrarische ondernemers, moet de kloof tussen boer en burger kleiner. We helpen onze klanten daar ook mee bij hun bedrijfsontwikkeling, om het contact met hun buurt daarbij op te zoeken. We hopen dan ook dat Vallei Boert Bewust wat dat betreft steeds meer uitbreidt”, vertelt Man enthousiast.

Vleespakketten naar medewerkers

“Deze coronacrisis heeft een bijeffect: je ziet echt dat de kloof tussen boer en niet-boer kleiner wordt”, ervaart Marcel op dit moment. “De consument wordt bewuster en ondernemers en boeren kijken nu zelf ook anders naar hun bedrijf als het gaat om korte ketens.” Zijn collega Linda Boon is daar een sprekend voorbeeld van. Haar ouders zijn kalverhouders en zien de afzet richting horeca stil liggen. Inmiddels leveren ze daarom aan particulieren. “Natuurlijk hebben we als collega’s inmiddels ook al een flink aantal pakketten gekocht.”

Naast food- en agrisector ook hulp aan particulieren

Dagelijks zijn Marcel en zijn collega’s van het advieskantoor Van Westreenen bezig met bedrijfsontwikkeling, met name in de food- en agrisector. Naast veehouders helpen ze ook slachterijen, loonwerkers en particulieren in het buitengebied verder. Of zoals Marcel dat zegt “we maken onze klanten wegwijs tussen alle ingewikkelde regels en procedures”. Of het nu gaat om vragen op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening, vergunningen, groei, krimp, beëindigen van het bedrijf of functieverandering, Van Westreenen heeft daar een klantgebonden advies voor. “Je kunt eigenlijk voor het hele traject bij ons terecht. Van het helpen om groen licht te krijgen voor vergunningen, tot bouwtekeningen en begeleiding bij de daadwerkelijke realisatie. Dit geldt dus ook voor het bouwen van woningen of schuren in het buitengebied.” Bekijk hier een aantal recente projecten.

Landelijk beschikbaar

Van Westreenen bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. Naast de vestigingen in Barneveld en Lichtenvoorde opent ook binnenkort het kantoor in Tubbergen. “Maar we werken landelijk, echt van Zeeland tot Friesland”, vertelt Marcel, die de club van fanatieke medewerkers mag aansturen. En dankzij de moderne middelen kunnen de adviseurs van Van Weestrenen in coronatijd ook vanaf huis ondernemers én particulieren verder helpen. Met hooguit wat kans op achtergrondgeluiden van kinderen die thuis hun rekensommen moeten maken.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze