Welkom op de website van Vallei

15 maart 2021

Onze Foodvalley Farmvloggers geven unieke inkijk op de boerderij

Wat gebeurt er nou dagelijks op een boerderij? Wanneer wordt de melk van koeien opgehaald en lopen biologische varkens binnen of buiten? Wie zijn eigenlijk de klanten van een boer? In de serie Foodvalley Farmvloggers geven boeren en boerinnen een unieke inkijk in het leven op een agrarisch bedrijf.

De deelnemende boeren en boerinnen hebben een vlogcursus gevolgd, zodat zij echt zelf hun verhaal kunnen delen. In 2021 wordt iedere maand een aflevering van de serie gepubliceerd. In iedere aflevering staat een actueel onderwerp centraal. Het doel van de serie is om mensen kennis te laten maken met de boeren in de regio.

Van winter naar de lente

In de eerste aflevering leggen boerinnen Conny van de Top uit Lunteren en Jannie Bos uit Putten uit hoe op het boerenerf wordt voorbereid op de lente, naast de bijzonderheden van dit moment. De kippen van Conny blijven nu bijvoorbeeld binnen vanwege de vogelgriep. Thuiswerken is voor de boerinnen weinig nieuws, maar een bedrijf runnen en je kinderen helpen met thuisonderwijs is wel een uitdaging!

Bekijk de FarmVlogs op onze Facebookpagina of hier www.landbouwnetwerkregiofoodvalley.nl/farmvloggers

De serie is mogelijk gemaakt door Landbouwnetwerk Regio Foodvalley in samenwerking met Vallei Boert Bewust, LTO Gelderse Vallei, Regio Foodvalley en Golypoon.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze