Welkom op de website van Vallei

6 april 2021

Loonbedrijf Van Geresteijn volop in verbinding

Als je langs loonbedrijf van Geresteijn in Kootwijkerbroek rijdt zie je het al. Een proefveld met kruidenrijk grasland, een perceel vol groenten volop in de groei en je kan de grote trekkers ook zomaar tegenkomen op het schoolplein tijdens een verkeersles voor schoolkinderen. Het is wel duidelijk: Barrie van Geresteijn en zijn familie verbinden zich graag met hun omgeving.

Samen met zijn broers, zus en neef runt Barrie het veelzijdige Van Geresteijn Loonbedrijf BV. Zij verzorgen agrarisch loonwerk voor boeren en helpen zo de boeren in de Gelderse Vallei bij het zaaien, bemesten, oogsten en verzorgen van het voer van hun dieren, zoals gras, maïs en voederbieten. Maar ook voor sloop-, riool- of grondwerk staan de ondernemers klaar voor bedrijven en particulieren. “Ik zeg altijd maar, wij zijn de eerste die bij een bouwproject komen, voor het klaarmaken van de grond, en de laatste die weer weggaan, door het vegen van de stoep. Je groeit echt mee in zo’n project, dat vind ik mooi”, vertelt Barrie enthousiast. Zo zijn ook de andere werkzaamheden van het ondernemende loonbedrijf de afgelopen jaren veranderd. “We zien hier bijvoorbeeld steeds meer stoppende boeren, die hun grond houden. Daar telen ze dan vaak gewassen als aardappels, uien en voederbieten op. Inmiddels hebben wij de machines ook om hen daar goed bij te helpen.”

Koop een oogstdeel van Vallei Streekgroenten

Barrie van Geresteijn is thematrekker van de werkgroep verbindend ondernemen, onderdeel van het landbouwnetwerk regio FoodValley. Een rol die hem goed past, want Barrie bruist van de ideeën. Het begon vorig jaar met een proefveld van boerenkool, witte kool en rode kool. “Het groeide als kool”, vertelt Barrie met een glimlach. Tijdens deze proef en dankzij de masterclass ‘verdienmodel korte ketens’ vanuit FoodValley is daar tussen de kolen het idee ontstaan van ‘Vallei streekgroenten’. Samen met twee boeren gaat Barrie op grotere schaal groentes telen. “Als consument kun je een oogstdeel kopen. Dan kun je 30 weken lang op 1 afhaalpunt je pakket aan groenten ophalen. Een week vooraf weet je welke groenten in je pakket zitten en eet je dus echt lokale, duurzame groentes”, vertelt Barrie trots.

Trekkers rijden langzamer

Niet alleen verbinding vindt Barrie belangrijk, ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit moderne loonbedrijf. De trekkers rijden geen 50, maar 40 kilometer per uur, wat brandstofgebruik en onderhoud bespaart en veiliger is. Op de nieuwe hal die het loonbedrijf bouwt komen maar liefst 845 zonnepanelen te liggen. Met hun proefvelden probeert Van Geresteijn nieuwe duurzame teelten uit en deelt die kennis met boeren in de regio.

Kom ook trekkers kijken

Sindskort is Loonbedrijf van Geresteijn partner van Vallei Boert Bewust. “Ik vind de verbinding tussen boer en burger belangrijk. Vallei Boert Bewust is daar al jaren heel serieus mee bezig. Daarom sluit ik mij graag aan bij de club”, vertelt Barrie. En als de coronamaatregelen dat weer toelaten, laat Barrie jou als inwoner van de Gelderse Vallei graag eens zijn bedrijf zien tijdens een fietstocht van Vallei Boert Bewust. En wie weet mag je ook stiekem wel een kijkje nemen als je jouw Vallei Streekgroenten-pakket bij Barrie op komt halen!

Bernard & Barrie van Geresteijn

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze