Welkom op de website van Vallei

20 oktober 2021

Een idee voor korte ketens? Rabobank helpt je graag

 

 

Eten wat de regio biedt. Het is de moderne versie van het aloude ‘je eet maar wat de pot schaft’. Rabobank steunt het van harte. En helpt om initiatieven van de grond te krijgen.

 

“Korte ketens zijn goed voor consument, milieu en boer”, aldus Marcel Wijnen, directeur Rabobank Gelderse Vallei. “Ze zijn ook goed voor het agrarische imago. De sector ligt onder een vergrootglas. Door je bedrijf open te stellen en consumenten rechtstreeks te bedienen, kun je goed je verhaal vertellen. Ook kun je mensen meenemen in verduurzaming, door ze bewust te maken van eerlijk eten uit de eigen streek.”

 

Samen sterker

Rabobank ziet veel kansen voor korte ketens. Petra Aben, directeur Food & Agri bij dezelfde bank: “Boeren verkopen meer en meer via een eigen winkeltje of automaat. Maar ook in supermarkten, horeca en bedrijfs- en sportkantines liggen steeds vaker producten uit de streek. Een mooie ontwikkeling.” Door samen te werken met andere boeren sta je sterker, zegt ze. “Je kunt dan een heel assortiment korte-ketenproducten aanbieden. Dat dit werkt, zie je aan initiatieven als PuurDichtbij en Eerlijk Eten uit de Streek. Ook voor supermarkten is dat aantrekkelijker.”

 

Hulp van de bank

Rabobank helpt om die samenwerkingen te bevorderen en van de grond te krijgen, aldus Marcel. “We hebben een groot netwerk en leggen verbindingen. We ondersteunen ook met  kennis en natuurlijk met financiering. Dus meld je bij ons als je een goed idee hebt of je bij een bestaand initiatief wilt aansluiten. Zeker voor jonge ondernemers is het belangrijk om naar nieuwe verdienmodellen te kijken. Korte ketens bieden hiervoor volop kansen.”

 


 

Wil je meer info, inspiratie en praktische handvatten? Ga naar www.rabobank.com, zoek op ‘Over de korte voedselketen’ en klik bij de ‘interessante links’ op ‘De kansen van korte ketens’.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze