Welkom op de website van Vallei

29 oktober 2020

Column Boe-geroep

Als kind heb ik jarenlang op koor gezeten. Tijdens de concerten mocht ik gedichtjes voorlezen. Je begrijpt dus direct hoe het zit met mijn zangtalenten, he? Gelukkig heb ik tegenwoordig dankbaar publiek. Niets lekkerder namelijk dan hard zingen onder het koeien melken. Bij een uithaal luister ik wel eerst even of er verder niemand in de stal is. Gelukkig valt het aantal geschrokken bezoekers tot nu toe nog best mee.

Recent vond ik een onderzoek dat mijn zelfvertrouwen weer een flinke boost geeft. Mevrouw Annika Lange van de Universiteit voor Diergeneeskunde in Oostenrijk heeft namelijk ontdekt dat koeien genieten van het geluid van een menselijke stem. In haar onderzoek merkt ze dat koeien meer ontspannen zijn bij de fysieke aanwezigheid van een menselijke stem, dan wanneer ze via een luidspreker naar een opgenomen stem luisteren. Vrij vertaald luisteren de koeien dus liever naar mijn gezang, dan naar een radio.

Ik heb dan wel weinig hoop voor mijn zangtalenten, de koeien schijnen het er dus goed op te doen. En ik moet zeggen dat ik de laatste tijd ook maar weinig boe-geroep van mijn publiek krijg…

Sanne van Raalte
Boerderij Weelderen in Putten

PS Wees gerust, tijdens de workshops koeien melken houd ik het alleen bij praten.

Volg Sanne ook via facebook en instragram: Boerderij Weelderen

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze