Vleesveebedrijf van den Brink

Over Vleesveebedrijf van den Brink

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Ferdinand en Rianne van den Brink. Samen met onze kinderen wonen en werken wij op Vleesveebedrijf De Blaak. Op ons bedrijf is ruimte voor ongeveer 150 vleeskoeien en stierkalveren. We fokken de dieren op en verkopen ze aan een aantal zelfslachtende keurslagers in Noord Holland, het Gooi en bij ons in de regio. De inkoop van de dieren en het transport daarvan doen we zelf. Bijna al het vee is afkomstig van collega’s waar al jaren contact mee is. Wij kijken hoofdzakelijk naar vleeskwaliteit en de omgeving waar de dieren opgroeien. Iedere koe die wij kopen moet namelijk buiten hebben gelopen. Dit zorgt voor kwaliteit en extra smaak aan het vlees. 

De koeien verblijven zo’n 120 tot 150 dagen op het bedrijf maar sommigen ook langer. Het maakt ons niet uit hoe lang de dieren blijven, als we maar vooruitgang zien. Wij streven naar een langzame groei op een natuurlijke wijze, om de juiste natuurlijke smaak aan het rundvlees te creëren. De koeien en stieren krijgen ruim te tijd om te groeien en lopen zoveel mogelijk buiten en eten uitsluitend natuurlijk voedsel. Wanneer de koeien niet naar buiten kunnen staan ze in een ruime, lichte stal met in elk hok een koeienborstel. De ondergrond is bedekt met stro, wat zorgt voor een minimale ammoniakuitstoot.

Ferdinand is naast veehouder ook gediplomeerd slager. We vinden het zeer belangrijk om zoveel mogelijk van de keten in eigen beheer te houden. Dit omdat we te allen tijde een verantwoord stuk vlees willen leveren, voor een eerlijk betaalbare prijs. Alle vleesrassen zijn terug te vinden op het bedrijf. Maar Belgisch Witblauw, Verbeterd Roodbont en Blonde d’Aquitaine voeren de boventoon.

Sinds 2012 runt Rianne een boerderijwinkel op ons bedrijf. Deels met vlees dat we zelf in onze eigen slagerij verwerkt hebben. We vinden het leuk om met onze koeien mee te doen aan keuringen. Hier wordt onze inzet en passie voor het vak zeer regelmatig beloond, dat bewijst de ruim gevulde prijzenkast in onze winkel wel. Kom gerust eens een kijkje nemen! 

Benieuwd hoe Ferdinant zijn dag eruit ziet en hoe hij zijn dieren verzorgt? Bekijk deze korte video.

Bijzonderheden

Boerderijwinkel ‘De Blaak’ is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open. Naast vlees van onze eigen koeien, scharrel varkensvlees en kip, hebben we ook diverse streekproducten in het assortiment zoals honing, eieren en advocaat. Daarnaast kun je bij ons terecht voor heerlijke verse bbq pakketten. Kijk voor een uitgebreid assortiment en de exacte openingstijden op www.boerderijwinkeldeblaak.nl.

Tot snel!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur