Vleesveebedrijf van den Brink

Over Vleesveebedrijf van den Brink

De familie van den Brink, bestaande uit vader Evert Jan en zoon Ferdinand, werkt al vele jaren met vleesvee en doet al jaren mee aan diverse keuringen waar er altijd hoge ogen gegooid worden op het gebied van kwaliteit en vakmanschap. Dit bewijst de ruim gevulde prijzen kast in de winkel.

Vader en zoon van den Brink mesten stieren en koeien af en verkopen die zelf aan een aantal zelfslachtende slagers die van een eerlijk en verantwoord stukje vlees houden. De slagers zitten voornamelijk in de omgeving van het bedrijf of in het Gooi. Het vlees ligt alleen bij de betere slagers in de vitrine.

De inkoop van de dieren en het transport daarvan doen we zelf bij vleesveehouders in Nederland. Bijna al het vee komt van collega’s waar al jaren contact mee is. De koeien hebben hooguit tweemaal gekalfd. De aangekochte dieren zijn niet ouder dan 2,5 jaar. Het gaat altijd om volwassen dieren.

We vinden het zeer belangrijk om zoveel mogelijk van de keten in eigen beheer te houden. Dit omdat we te allen tijde een verantwoord stuk vlees willen leveren, voor een eerlijk betaalbare prijs. Alle vleesrassen zijn terug te vinden op het bedrijf. Niettemin voeren Belgisch Witblauw, Verbeterd Roodbont, Blonde d’Aquitaine en Limousines de boventoon.

Wij kijken hoofdzakelijk naar vleeskwaliteit en de omgeving waar de dieren opgroeien. Iedere koe die wij kopen moet namelijk buiten hebben gelopen. Dit voor een stuk extra smaak aan het vlees en kwaliteit.

De koeien verblijven zo’n 120 tot 150 dagen op het bedrijf. Sommige dieren blijven wel een jaar. Het maakt ons niet uit hoe lang de dieren blijven als we maar wat vooruit gang zien. Wij streven naar een langzame groei op een natuurlijke wijze, om zodoende de juiste natuurlijke smaak aan het rundvlees te creëren. De dieren arriveren vaak op jonge leeftijd. De koeien en stieren krijgen ruim te tijd om te groeien, lopen zoveel mogelijk buiten en eten uitsluitend natuurlijk voedsel.

Sinds medio 2012 runt Rianne van den Brink jr, een boerderijwinkel. Maandelijks wordt daar vers vlees verkocht. Men kan de vleespakketten zelf samenstellen. Daarnaast verkopen wij ook kleine ingevroren porties vlees en hele en halve bouten. Tevens verzorgen wij huisslachtingen. Ook kunt u vlees-, barbecue-, en gourmetschotels van ons vlees bestellen. Naast ons rundvlees verkopen wij ook scharrelvarken en kip (regulier, scharrel en biologisch).Verder verkopen wij ook een keur aan overige streekproducten.

Bijzonderheden

Bijzonderheden

Ons rundvlees bevat geen kunstmatige toevoegingen, zoals bijvoorbeeld kleur-, en conserveringsmiddelen en is tevens antibioticavrij. Bij ons krijgen de koeien ruim de tijd om te groeien, lopen zoveel mogelijk buiten en eten uitsluitend natuurlijk voedsel. Wij streven er na om ons hoge kwaliteit rundvlees voor een betaalbare prijs te verkopen.

Nieuwsgierig naar onze producten check dan nu onderstaande websites:

http://boerderijwinkeldeblaak.nl

http://info@boerderijwinkeldeblaak.nl

http://www.boeren-bbq.nl

Milieu
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit