Vleesvarkenbedrijf Mts.Fam-Lokhorst

Over Vleesvarkenbedrijf Mts.Fam-Lokhorst

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Dirk en Melisa Lokhorst en samen met onze kinderen Mark, Thijs, Andries, Pieter en Niels, genieten we van het wonen, werken en leven op onze boerderij. Sinds 1965 is het bedrijf in handen van de familie Lokhorst. Dirk is inmiddels de derde generatie die aan het hoofd staat van de boerenbedrijf aan de Lankerenseweg.
De opa van Dirk startte het bedrijf met melkvee en bereidde dit later uit met kalveren en zeugen. Na de verschillende veranderingen van de overheid hebben we besloten om het melkquotum te verkopen en om de varkenstak uit te bereiden.

Welzijn
Sinds 2016 zijn wij aangesloten bij de keurmerken ‘Beter Leven’ en ‘Varken van Morgen’. Onze varkens liggen op een speciale bolle vloer met vloerverwarming. De bolling in de vloer zorgt voor een versnelde afvoer van mest en urine waardoor er minder ammoniak uitstoot is. Onze varkens leven in groepen van ongeveer 40 dieren bij elkaar. Er is voldoende ruimte in de stal om te bewegen en te spelen met afleidingsmaterialen zoals luzerne en speelkettingen. Het is een prachtig gezicht om de dieren op deze manier te zien groeien.

Duurzame stal
Door middel van zonnepanelen op het dak van de stallen dragen we graag ons steentje bij aan een duurzame samenleving. We zijn volledig zelfvoorzienend en leveren ook een klein deel terug aan het net.

Waarom zijn wij deelnemer?
Wij nemen deel aan Vallei Boert Bewust omdat wij het belangrijk vinden om naar onze omgeving te laten zien en horen hoe wij voor onze dieren zorgen. We willen dit open en transparant doen en gaan graag het gesprek aan. Het mooie van Vallei Boert Bewust vinden we dat er diverse agrarische bedrijfstakken bij aangesloten zijn. Mensen kunnen op deze manier kennis maken met de complete agrarische sector.

Bijzonderheden

Samen IJsboerderij Voorthuizen, de buren van familie Lokhorst  verzorgt de familie boerengolf. Wilt u ook eens een balletje slaan in het weiland naast onze boerderij, dan bent u van harte welkom! Kijk voor meer informatie op: www.ijsboerderijvoorthuizen.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur