Vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

Over Vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Gert en Driesje van Deuveren, met onze twee dochters wonen en werken we op deze boerderij. Samen met mijn broer Heimo runnen wij een vleeskalver- en vleeskuikenhouderij. Onze boerderij is al sinds 1911 in de familie. Begonnen door onze overgrootvader als typisch veluws gemengde boerderij met melkkoeien, varkens en legkippen is het in de loop der jaren gespecialiseerd door onze ouders in vleeskuikens en vleeskalveren.

Deze specialisatie zetten wij door en tegelijk hebben we de laatste jaren ook groei meegemaakt. Onze kalveren arriveren op een leeftijd van ongeveer twee weken. We houden kalveren van één leeftijd, wat inhoudt dat de stallen in een week tijd volgezet worden en dat na een halfjaar alle dieren tegelijk naar de slachterij gaan. Alle stallen hebben de beschikking over natuurlijke ventilatie, waardoor we hier geen energie voor hoeven te gebruiken.

De kalfjes staan de eerste vier weken individueel, zodat we het welzijn en de gezondheid goed in de gaten kunnen houden. Daarna worden de dieren in groepen van 8 bij elkaar gezet, zodat het kuddegedrag tot uiting kan komen. Ook hebben de dieren een natuurlijk dag-nachtritme, doordat het daglicht via lichtplaten in het dak in de stal komt. In het begin voeren we de kalfjes melk, na twee weken krijgen de dieren ook vezelrijk voer. De hoeveelheid ruwvoer die wij verstrekken is twee keer zoveel als wettelijk verplicht, voor een betere gezondheid. Het vlees van onze kalveren mag het predikaat van het Beter Leven keurmerk (1 ster) dragen.

Bijzonderheden

Op het bedrijf is er een ontvangstmogelijkheid voor geïnteresseerde bezoekers.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit