vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

Over vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Heimo en Caroline van Deuveren en hebben vier zonen. In maatschap met mijn broer Gert runnen wij de vleeskuiken- en vleeskalverhouderij. Wij zijn verantwoordelijk voor de vleeskuikens. Onze kuikens arriveren op ons bedrijf wanneer ze 1 dag oud zijn. Ze worden gehouden in stallen met nieuw strooisel waar de temperatuur op dat moment rond 35 graden is. De kuikens krijgen een week lang dagelijks extra voer in kleine voerpannetjes en water dmv drinknippels. Door de stallen goed te reinigen en te ontsmetten voordat de kuikens komen, hebben we weinig antibiotica nodig. Alleen als de dieren echt ziek zijn, kunnen we antibiotica gebruiken.
Op het moment dat de kuikens 1500 gram wegen gaan er een aantal naar de slachterij.
Dit zijn de zogenaamde braadkuikens die heerlijk te bereiden zijn als hele kip in de oven.
Op het moment dat de kuikens het gewicht van ongeveer 2800 gram bereiken gaan alle kuikens naar de slachterij. Dit zijn de kuikens die verkocht worden in delen: Kipfilet, Drumsticks, Kippenvleugels, Kipkarbonade, noem maar op.

Door het plaatsen van warmtewisselaren is ons gasverbruik met 50% gereduceerd, en is onze CO2 footprint nog verder gedaald. In het voorste gedeelte van de stallen hebben we wanden met ramen, zodat schoolklassen en andere bezoekers een kijkje in de stal kunnen nemen. In de toekomst willen we graag meer schoolklassen op ons bedrijf laten komen. We vinden het belangrijk dat mensen zien hoe we voor onze dieren zorgen en vertellen waar hun voedsel vandaan komt. Mede daarom doen we mee aan Vallei Boert Bewust.

Bijzonderheden

Wij mengen zelf op ons bedrijf tot 35% hele granen door het voer. Op deze manier proberen wij een natuurlijke stimulans te geven aan de voeropname door het vleeskuiken. Eigenlijk net zo als in de vrije natuur gebeurd.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit