Welkom op de website van Vallei

Vleeskalverhouderij fam. Bloed

Wij zijn Kees en Klazina Bloed, en wij wonen hier met onze 6 kinderen.
In 1997 zijn wij hier komen wonen, en bestond het bedrijf uit vleeskalveren en varkens. Er was plek voor 144 kalveren , 70 zeugen, en 33 vleesvarkens. Vanwege de toenmalige varkenspest, en de verplichte verbouwing van het varkensgedeelte en de diepteprijs van de biggen (20 gulden) is de keuze gemaakt, om het bedrijf om te zetten naar een vleeskalverenbedrijf. Het gedeelte van de varkens is omgebouwd tot kalverenstallen, en er zijn nog 2 stallen bijgebouwd.

Doordat we aan ons ammoniakplafond zaten, moesten we op de laatste stal een luchtwasser plaatsen,waardoor de ammoniak met 95% gereduceerd wordt. Het totaal van de aantal dieren is nu 750 kalveren.
Ze staan in groepshuisvesting, 5-9 per hok.
We wonen in het buitengebied tussen Putten en Nijkerk, in een bosrijke omgeving, rond het mooie landgoed Oldenaller.
We hebben groene stroom, en warm water (voor de kalveren) door middel van zonnecollectoren.
Wij hebben een contract bij Van Drie groep.

Vleeskalverhouderij fam. Bloed

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Kees en Klazina organiseren met regelmaat een open dag. Iedereen kan dan een kijkje op het bedrijf komen nemen. Daarnaast willen ze ook helpen bij andere Vallei Boert Bewust-activiteiten.

  • Er is een luchtwasser geïnstalleerd. De lucht uit de stal gaat door de luchtwasser . Het water haalt de ammoniak uit de stallucht. Op deze manier wordt er 95% minder ammoniak naar buiten geblazen. Dat is goed voor het milieu.

  • Er wordt gebruik gemaakt van een frequentie regelaar. Het sturen van de ventilatoren met een frequentie regelaar heeft als voordeel dat het stal klimaat beter kan worden gecontroleerd. Daarnaast vindt er natuurlijke ventilatie plaats in de stal. Er liggen zonnecollectoren op het dak, die het water voor de bereiding van de melk voor de kalveren, verwarmen. Dit bespaart energie. Ook wordt er groene stroom gebruikt.

  • Op dit bedrijf spelen dierenwelzijnsaspecten een grote en belangrijke rol. De zieke kalfjes kunnen in een aparte box weer herstellen. Het dak van de stal is goed geïsoleerd. Hierdoor blijft de temperatuur zowel in de winter als in de zomer op een constanter niveau.

  • Op dit bedrijf worden zo min mogelijk medicijnen toegepast. Dit is niet alleen goed voor de dieren, maar uiteindelijk ook voor de mens. Per stal komen de dieren uit 1 land. Hierdoor wordt voorkomen dat er insleep is van ziektes. Op het bedrijf hebben ze een vuile en schone weg . Dit houdt in dat er paden zijn waar alleen mensen/voertuigen komen, die intensief contact hebben met de dieren. Dit is de vuile weg. En dan is er een schone weg is waar bezoekers over kunnen lopen.

  • Er wordt meer dan 50% van het mestoverschot van het kalverhouderijbedrijf van Familie Bloed geleverd aan Stichting Mestverwerking Gelderland (SMG).

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze