Vleeskalverhouderij De Kleine Stroet

Over Vleeskalverhouderij De Kleine Stroet

Boerderij ‘De Kleine Stroet’ is een boerderij met een lange geschiedenis.

De boerderij is gebouwd in 1925. Sinds 1937 boert onze familie hier. Eerst de grootouders van Linda, daarna haar ouders en sinds 2002 wordt het bedrijf gedraaid door Eddy en Linda van de Bor, die 2 dochters hebben.

Voorheen was de boerderij een traditioneel Veluws gemengd bedrijf. In 1995 veranderde dit in een vleeskalverhouderij. Rondom de boerderij wordt er snijmais geteeld voor de kalveren. Behalve de kalverhouderij is er sinds 1996 een mini-camping en midden jaren 80 kwam er een natuurijsbaan bij.

Sinds 2019 zijn wij op ons bedrijf energie neutraal. Dat betekent dat we zelfvoorzienend zijn vwb stroom en warm water (verwarming). Stroom via 209 zonnepanelen en gasloos door een biomassa ketel die draait op snoeiafval. Dat geldt voor onze boerderij, de schuren en onze mini-camping.

Al 20 jaar doen we actief mee met schoolbezoeken. Voorheen met Promotie Veehouderij Barneveld, maar nu middels Leren Bij de Boer. Een samenwerkingsverband dat valt onder Boerderij Educatie Nederland. Dit doen we ons voor onze sector een draagvlak te creëren in de maatschappij. Ook willen we de jeugd informatie geven over de agrarische sector. Zo hopen wij hen te kunnen enthousiasmeren voor een agrarische opleiding. Op die manier hopen wij op kleine schaal voortgang in onze sector te stimuleren.

Bijzonderheden

Er is een camping naast de boerderij. Lijkt het jou leuk om hier een keer te komen kamperen? Kijk dan op www.dekleinestroet.nl

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest