Vleeskalverhouderij Ben Minnen

Over Vleeskalverhouderij Ben Minnen

Onze boerderij bestaat al drie generaties op deze locatie. Het bedrijf was, vroeger een gemengd bedrijf met koeien, kippen en varkens. Later kwamen er ook vleeskalveren bij.

Toen er overgegaan werd van boxen naar groepshuisvesting, zijn wij ons meer gaan specialiseren in vleeskalveren. Het melkvee was al verdwenen en de varkens verdwenen ook en nu hielden we ongeveer 1000 kalveren en nog wat kippen over.

Wij hebben hoofdzakelijk wit vlees kalveren en een klein gedeelte rosé kalveren. Ook hebben we een kleine akkerbouwtak met snijmaïs voor onze kalveren en suiker bieten voor suiker productie. Verder verbouwen we wat consumptie aardappelen die we verkopen in onze boerderij automaat samen met de vers gelegde eieren.

Daarnaast proberen wij ook milieu verantwoord bezig te zijn. Dit door zonnepanelen die stroom opwekken voor ons eigen gebruik en een houtkachel voor de verwarming en warm water.

Op het bedrijf staat een boederijautomaat waarin hun eigen kalfsvlees wordt verkocht. Daarnaast worden aardappelen en verse eieren verkocht. Kijk voor meer informatie op de site van het bedrijf

Bijzonderheden

Wil je ook een keer langs de boerderijautomaat? Hij staat langs de Lunterseweg nummer 57 in Ede. De automaat is 6 dagen in de week geopend van ongeveer 07:00 tot 21:30 uur.

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit