Vleeskalverhouderij Ben Minnen

Over Vleeskalverhouderij Ben Minnen

Lid geworden in december 2018

Onze boerderij bestaat al drie generaties op deze locatie. Momenteel runnen wij, Ben en Rikie samen met onze zoon Dennis het bedrijf in Ede. Het bedrijf was van oorsprong een gemengd bedrijf met koeien, kippen en varkens. Later kwamen er ook vleeskalveren bij.
Op het moment dat we overgingen naar groepshuisvesting, zijn we ons meer gaan specialiseren in vleeskalveren. Het melkvee was al eerder verkocht en de varkenstak werd ook afgestoten. Op dit moment houden we ongeveer 1000 kalveren en nog wat kippen.

Kalveren en akkerbouw
Onze kalveren zijn hoofdzakelijk wit vlees kalveren en een klein gedeelte zijn rosé kalveren. Daarnaast hebben we een kleine akkerbouwtak met suikerbieten voor suikerproductie en telen we maïs en aardappelen. Een klein gedeelte oogsten we als snijmais voor onze rose kalveren. Het grootste gedeelte wordt als MKS geoogst en voeren wij aan onze witvleeskalveren. Daarmee maken we een deel van de kringloop rond. Verder verbouwen we consumptie aardappelen die we samen met vers gelegde eieren, verkopen in onze boerderij automaat voor aan de weg.

Duurzaamheid
Op de daken van onze stallen liggen zonnepanelen. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan duurzame energie. Ons bedrijf is met deze panelen volledig zelfvoorzienend in energieverbruik. De stroom die overblijft wordt teruggeleverd aan het net. Voor het verwarmen van de stallen en het opwarmen van water maken we gebruik van een biomassakachel. Ook onze woningen worden daarmee verwarmt. Houtsnippers die hiervoor gebruikt worden zijn afkomstig uit de nabije omgeving van ons bedrijf. 

Bijzonderheden

Op het bedrijf staat een boerderijautomaat waarin kalfsvlees wordt verkocht. Daarnaast zijn er ook aardappelen, kaas, honing en verse eieren te koop. 

Wil je ook een keer langs onze boerderijautomaat? Hij staat langs de Lunterseweg nummer 57 in Ede. De automaat is 6 dagen in de week geopend van ongeveer 07:00 tot 21:30 uur.

Kijk voor meer informatie op de site van het bedrijf

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur