Welkom op de website van Vallei

Vleeskalverhouderij Beekzicht

Kalverhouderij ‘Beekzicht’ is de duurzame en innovatieve proefstal van G. van Beek & Zn. In de stallen van Kalverhouderij ‘Beekzicht’ komen veel innovaties in de kalverhouderij samen. De kalveren hebben veel licht, lucht en ruimte. Van Beek & Zn. ontwikkelt en bouwt stallen en stalinrichtingen voor kalveren. De beste manier om al deze innovaties te testen, bleek de inrichting van een eigen proefstal. In 2013 opende Kalverhouderij ‘Beekzicht’ haar deuren voor ruim 1200 kalveren en heel veel publiek. Iedereen kan in deze stal zien hoe de moderne kalverstal diervriendelijk wordt ingericht. De vele consumenten die onze stal bezoeken, vinden het interessant en verrijkend om zo kennis te maken met de kalverhouderij.

Op werkdagen is het bezoekerscentrum vrij toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Komt u ook een keer kijken?

Vleeskalverhouderij Beekzicht

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Kalverhouderij ‘Beekzicht’ heeft een zichtstal waardoor er de mogelijkheid is in de stal te kijken zonder de stal binnen te hoeven gaan. Daarnaast organiseert ‘Beekzicht’ ook één keer in de twee jaar een open dag om geïnteresseerden te informeren over de bedrijfsvoering.

  • In de stal van familie van Beek ligt een emissie arme vloer wat zorgt dat de ammoniak minder schadelijk is voor de kalveren en ook beter is voor het milieu.

  • Om Energie te besparen is er een frequentieregelaar op de boerderij. Een frequentieregelaar zorgt er voor dat de ventilatoren op lage toeren kunnen draaien.

  • Op ‘Beekzicht’ wordt er veel rekening gehouden met het Welzijn van de kalveren. Zo is er de aanwezigheid van een schuurborstel voor de kalveren. Daarnaast is er voldoende daglichttoetreding om het dag- en nacht ritme van de dieren niet te verstoren. Ook is er gebruik gemaakt van dakisolatie zodat het klimaat binnen de stal minder kan worden beïnvloed door het seizoen.

  • In het bedrijf van familie van Beek wordt gebruik gemaakt van een vuile- en schone weg. Dit houdt in dat het ophaal-en afhaal-transport zich op twee verschillende wegen naast het bedrijf bevindt waardoor ziekteoverdracht wordt geminimaliseerd.

  • Op Kalverhouderij ‘Beekzicht’ wordt meer dan 10% van de vastgestelde verwerkingsplicht van de mest verwerkt.

  • In het certificeren van het Beeldkwaliteit wordt de netheid van het erf bekeken. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bestrating van het erf. Ook wordt de bouwstijl bekeken en of dit past bij de stijl van de Gelderse Vallei. Daarnaast wordt er apart aandacht besteed aan het kadaverplaats. Zo moet het kadaverplaats goed kunnen worden afgesloten in verband met het aanzicht vanaf de weg en het ontvangst van bezoekers. In het geval van Kalverhouderij ‘Beekzicht’ is er een landschapsplan uitgevoerd dit zorgt voor één pluspunt op het onderwerp beeldkwaliteit.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze