Varkensbedrijf Familie Pleizier

Over Varkensbedrijf Familie Pleizier

Lid geworden in december 2018

Wij zijn John en Jolanda Pleizier en we hebben 3 zonen. We zijn in januari 1996 hier komen wonen, het was toen een bedrijf met melkvee en zeugen. Het melkquotum is naar het koeien bedrijf gegaan aan de Nieuwe Voorthuizerweg. We zitten namelijk in een maatschap met mijn broer (Evert Pleizier).

Hier zijn we verder gegaan met zeugen en later kwamen er vleesvarkens bij. Het is nu een gesloten bedrijf dit houdt in dat we alle biggen die geboren worden zelf groot brengen. Een deel aan de Schoenlapperweg en een deel op een andere locatie in Putten.

De zeugen liggen in één grote groep in het stro en worden gevoerd door middel van voerstations. De kraamhokken zijn voorzien van vloerverwarming en de eerste dagen is er ook een warmtelamp aanwezig , zodat de biggen er lekker warm bij liggen. Alle lucht uit de zeugenstal gaat door een luchtwasser heen om de uitstoot van ammoniak zoveel mogelijk te reduceren.

Bij de gespeende biggen is ook vloerverwarming aanwezig zodat de biggen er lekker warm bij kunnen liggen.

Bij de vleesvarkens bestaat de verwarming uit een rondpompsysteem wat inhoudt dat de grote varkens warmte afgeven en bij de kleiner varkens die warmte weer vrij komt.

De ventilatie bij de vleesvarkens is grond kanalen ventilatie , dat houdt in dat de lucht in de zomer iets afkoelt en in de winter de lucht wordt opgewarmd, om zo voor een optimaal klimaat te zorgen.

Wil je weten hoe de varkens worden verzorgt in de stal? Vallei Boert Bewust heeft een korte video gemaakt waarin je een kijkje kan nemen in de stal van familie Pleizier.

Bijzonderheden

Bijzonderheden

De zeugen liggen bij ons dik in het stro in één grote groep, het stro halen we zelf bij een akkerbouwer en deze neemt de vaste stromest weer van ons af.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij