Van Ginkel pluimveehouderij

Over Van Ginkel pluimveehouderij

Lid geworden in september 2020

Wij zijn Marja en Sjors van Ginkel en samen met onze kinderen wonen en werken we met veel plezier op ons pluimveebedrijf in Harskamp. In 2005 hebben de ouders van Sjors het bedrijf met pluimveebedrijf met bijbehorende melkveehouderij gekocht. In 2014 hebben wij het bedrijf overgenomen. In 2018 hebben we de melkveetak afgesloten en hebben we de keus gemaakt om ons volledig te richten op pluimvee.

Scharrel en vrije-uitloop

Onze kippen lopen in 2 verschillende stallen. Eén stal met 37.000 leghennen is een scharrelstal. Dat wil zeggen dat daar de kippen vrij in de schuur kunnen rondscharrelen en daarnaast ook een overdekte uitloop hebben. In de scharrelstal leven onze bruine kippen. Zij hebben een Beter Leven Keurmerk 1 ster.
De andere stal is een vrije uitloop stal met 18.000 hennen. Deze stal heeft dezelfde inrichting als een scharrelstal maar de kippen hebben daarbij een vrije uitloop naar buiten. In deze stal leven de witte hennen. De witte, vrije uitloop eieren worden beloont met het Beter Leven Keurmerk 2 sterren!
Mocht u bij ons langsrijden, dan ziet u de kippen uit deze stal in onze weilanden rondom de boerderij rondscharrelen.

Dierwelzijn

Beide stallen zijn voorzien van alle behoeften van een kip. Zo hebben de kippen altijd toegang tot water en voer en is er in de hele stal afleidingsmateriaal opgehangen of neergelegd. Afleidingsmateriaal zoals wilgenstammen, pikstenen, luzernebalen en graan wat los gestrooid wordt. zorgen ervoor dat de kippen zich niet vervelen en andere kippen verwonden.

Waarom deelnemer

We doen ons uiterste best om zo goed mogelijk voor onze kippen te zorgen en dit willen we graag laten zien. We vertellen de consument graag het verschil tussen scharrel en vrije uitloop. Op deze manier kan de consument heel bewust een keus maken voor welke eieren zij wil kopen. We vinden het ook leuk om vragen te krijgen van mensen, soms leveren die vragen ons ook weer nieuwe ideeën op!

Bijzonderheden

Het is mogelijk om onze eieren van maandag t/m zaterdag van 07.30-22.00 rechtstreeks bij ons op de boerderij te kopen. Hier hebben we een speciale ingerichte ruimte voor gerealiseerd. Daarnaast zijn de eieren te koop in een eierenautomaat op de Dorpsstraat in Harskamp. U bent van harte welkom!

Neem ook een kijkje op de website van het bedrijf!
Daarnaast kan je ons volgen op Instagram (vanginkelpluimveehouderij) en Facebook (PluimveehouderijvanGinkel)

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit