Welkom op de website van Vallei

V.O.F. Beek Kippen

Wij zijn familie Beek en wij hebben een pluimveebedrijf onder de rook van Barneveld. Het in 2013 door Rene Beek opgerichte bedrijf is sinds juni 2021 de verantwoordelijkheid van dochter Celine. Na de brand in 2020 is er vanaf juni 2021 weer volop bedrijvigheid. Op het pluimveebedrijf houden wij 40.000 leghennen onder het 3-sterren beter leven keurmerk. 

Extra leefruimte
Aan beide kanten van de stallen kunnen de kippen buiten in de bosrand scharrelen en is er een overdekte uitloop, ook wel wintergarten genoemd. Door de wintergarten kunnen de kippen hun bewegingsvrijheid behouden en is er een natuurlijk dag/nacht lichtritme. Bij een eventuele ophokplicht kunnen de kippen in deze uitloop toch veilig vrij rondscharrelen. 

De nieuwe stallen beschikken over allerlei duurzame, innovatieve en veilige snufjes zoals een warmtewisselaar, een speciaal brandwerend dak en zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen voor voldoende stroom voor eigen gebruik en de overige stroom wordt terug geleverd aan het net. Wij hebben bewust gekozen voor witte kippen. Deze kippen hebben minder voedsel nodig om een ei te kunnen leggen. 

Waarom deelnemer?
Wij doen mee aan Vallei Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden dat mensen kunnen zien waar en hoe onze dieren leven. Onze stallen zijn ingericht met allerlei moderne technieken en we vertellen graag hoe dit allemaal werkt en waarom we hiervoor gekozen hebben.

V.O.F. Beek Kippen

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Pluimveehouderij Beek laat graag, met in achtneming van de geldende maatregelen, hun bedrijf zien. Zo is het mogelijk om tijdens de openingstijden van de winkel in de stallen te kijken door ontvangstruimte waar je zonder bedrijfskleding naar binnen kan. Middels een open dag, voorlichtingsactiviteiten of Instagram zoeken ze de connectie met de burgers. 

  • Op het gebied van Milieu scoort Pluimveehouderij Beek veel punten. Zo is er een luchtwasser, warmtewisselaar en een strooiselschuif aanwezig om fijnstof en ammoniakemissie tegen te gaan. Het bedrijf is ook zelfvoorzienend in water door middel van een bron. 

  • Duurzame energiebronnen zijn aanwezig. Zo leveren de zonnepanelen zoveel energie op dat meer dan 75% van het gebruik hiermee gedekt is. De frequentieregelaar zorgt ervoor dat er alleen stroom gebruikt wordt wanneer dit nodig is en overal in de stallen zijn led-lampen aanwezig. 

  • De kippen hebben voldoende bewegingsruimte en zelfs de mogelijkheid om buiten rond te scharrelen. In de stal hangen luzernenetten, liggen er pikstenen en is er een graanstrooier waarmee de kippen erg druk zijn.

  • Om ervoor te zorgen dat ziektes snel herkent worden monitort de dierenarts van Pluimveehouderij Beek de kippen maandelijks. Door middel van de schone en vuile weg zorgen zij ervoor dat de hygiëne goed geregeld is en zo komen er geen ziektes de stal binnen. 

  • Op het bedrijf is volop aandacht voor natuur. Er zijn diverse struiken en bomen waar  erfvogels en andere dieren kunnen nestelen en schuilen. Ook de boerenzwaluw komt voor op het bedrijf. 

  • Het erf is opgeruimd en er is een landschapsplan uitgevoerd. Vanaf de straat zie je de kippen buiten scharrelen. Voor kadavers is er een speciale ondergrondse kadaverkoeling gerealiseerd. Hierdoor zijn kadavers niet zichtbaar of ruikbaar voor voorbijgangers.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze