V.O.F. Beek Kippen

Over V.O.F. Beek Kippen

Lid geworden in december 2018

Wij zijn familie Beek en wij hebben een pluimveebedrijf onder de rook van Barneveld. Het in 2013 door Rene Beek opgerichte bedrijf is sinds juni 2021 de verantwoordelijkheid van dochter Celine. Na de brand in 2020 is er vanaf juni 2021 weer volop bedrijvigheid. Op het pluimveebedrijf houden wij 40.000 leghennen onder het 3-sterren beter leven keurmerk. 

Extra leefruimte
Aan beide kanten van de stallen kunnen de kippen buiten in de bosrand scharrelen en is er een overdekte uitloop, ook wel wintergarten genoemd. Door de wintergarten kunnen de kippen hun bewegingsvrijheid behouden en is er een natuurlijk dag/nacht lichtritme. Bij een eventuele ophokplicht kunnen de kippen in deze uitloop toch veilig vrij rondscharrelen. 

De nieuwe stallen beschikken over allerlei duurzame, innovatieve en veilige snufjes zoals een warmtewisselaar, een speciaal brandwerend dak en zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen voor voldoende stroom voor eigen gebruik en de overige stroom wordt terug geleverd aan het net. Wij hebben bewust gekozen voor witte kippen. Deze kippen hebben minder voedsel nodig om een ei te kunnen leggen. 

Waarom deelnemer?
Wij doen mee aan Vallei Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden dat mensen kunnen zien waar en hoe onze dieren leven. Onze stallen zijn ingericht met allerlei moderne technieken en we vertellen graag hoe dit allemaal werkt en waarom we hiervoor gekozen hebben.

Bijzonderheden

Naast het pluimveebedrijf hebben wij een eigen winkel waarin wij eieren en producten van lokale boeren verkopen.
Op de eerste verdieping van de stal is een ontvangstruimte waar je tijdens de openingstijden van de winkel, in de stal kan kijken. Deze ruimte is ook te huur als vergaderruimte.

Kijk hieronder voor een bedrijfsfilm van ons pluimveebedrijf:

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur