Pluimveehouderij Wisserhof

Over Pluimveehouderij Wisserhof

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Jacco en Renske Wisserhof. Met onze drie kinderen, Herlieke, Diederik en Laurens, wonen en werken wij op deze boerderij. Ons pluimveebedrijf is sinds 1978 gevestigd op deze locatie. We begonnen met het houden van vleeskuikenmoederdieren en varkens. In 1995 zijn we overgegaan op het houden van scharrelkippen en de jaren hier op volgend hebben we dit verder uitgebreid. Nu zijn er 18.000 vrije uitloopkippen en 25.000 scharrelkippen op ons bedrijf. De afgelopen jaren zijn we van bruine kippen overgegaan op witte kippen. Deze hebben een lager lichaamsgewicht, hebben minder voer nodig en worden ouder dan bruine kippen en ze leggen in plaats van bruine, witte eieren. We proberen onze kippen zolang mogelijk op ons bedrijf te houden. Gemiddeld blijven witte kippen 90 weken op een boerderij, bij ons proberen we dat ze ruim 100 weken worden als dat kan.

Werken met kippen vinden we erg leuk, plezier in ons werken vinden we belangrijk, en ondanks alle regelgeving die op ons afkomt hebben we nog steeds erg veel werkplezier.

Bijzonderheden

Pluimveebedrijf Wisserhof verzorgt open dagen en verkoopt eieren aan de weg via een automaat (open van ma t/m za van 7:00 tot 21:00).

We zijn ook te volgen op Twitter: @JaccoWisserhof en op Facebook op Pluimveebedrijf Wisserhof

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit