Pluimvee – en varkensbedrijf Drie-P B.V.

Over Pluimvee – en varkensbedrijf Drie-P B.V.

Lid geworden in december 2018

Drie-P BV is een echt familiebedrijf en wordt gerund door de derde generaties Bouw (toevallig heten we allemaal Pieter!). De eerste generatie begon rond 1940 met melkkoeien aan de Appelseweg 10 in Voorthuizen. Het bedrijf werd langzaam uitgebreid met leghennen in kleine stalletjes in de wei. In de jaren 70 schakelden vader en zoon over op pluimvee op de kooi en werd gestart met vleesvarkens. De stap naar zeugenhouderij was een aantal jaren later vanzelfsprekend. Begin jaren negentig breidde het agrarische bedrijf verder uit naar de huidige locatie aan de Appelseweg 11. Vlak daarna stapte de derde en huidige generatie Pieter Bouw in het familiebedrijf.

De Pluimveehouderij

Momenteel runnen wij een modern pluimveebedrijf met bruine leghennen in koloniehuisvesting, de kooihuisvesting van de toekomst. Elke kooi is 6,5 m2 groot en bevat zo’n 60 kippen. Dit aantal zorgt ervoor dat er snel een rangorde is in de groep en dus rust. Voor het welzijn van de dieren heel prettig. Elke kooi heeft voldoende zitstokruimte, scharrelmat met strooisel en een piksteen en een legnest zodat de kippen in een beschermde omgeving hun ei kunnen leggen. De kippen hebben een scharrelmat waar we regelmatig vers strooisel op doen. Deze manier van bedrijfsvoering is goed voor het milieu. Het zorgt voor minder fijnstof en een lagere uitstoot van ammoniak. Een schone lucht bevordert de gezondheid van onze kippen en ons personeel. De verse eieren worden dagelijks bij onze klanten afgeleverd. Wij fokken zelf de leghennen op: van eendagskuiken tot leghen.

Varkenshouderij
Naast leghennen hebben wij ook vleesvarkens. Al onze dieren hebben een hoge gezondheidsstatus, wat betekend dat ze bijna niet ziek worden. Zij hebben daarom nauwelijks tot geen antibiotica nodig. Wij houden onze dieren gezond door het hanteren van onder meer strenge hygiëneregels. U kunt daarom helaas niet zomaar ons bedrijf bezoeken. Op afspraak ontvangen wij kleine groepen belangstellenden en laten hen bij ons een kijkje in de keuken nemen. Dat vinden wij belangrijk en leuk om te doen. Kijk hier op onze website

Waarom zijn we deelnemer van Boert Bewust
Als sinds de start van Vallei Boert en eet bewust zijn wij enthousiast. We vinden het belangrijk om naar de mensen die bij ons uit de regio komen, te laten zien wat we doen op ons bedrijf. Mensen moeten weten en herkennen wat zij kopen.
Het mooiste is als alle takken van de agrarische sector uit onze regio aangesloten zouden zijn zodat we met elkaar de agrarische sector kunnen vertegenwoordigen. Op die manier kunnen we het onderscheid laten zien. Een biologisch bedrijf hoeft niet per definitie altijd een milieuvriendelijk bedrijf te zijn. En een milieuvriendelijk bedrijf is niet altijd diervriendelijk.

Bijzonderheden

Er komen zeer regelmatig middelbare scholieren op bezoek bij ons bedrijf. We houden graag gevoel bij wat de jeugd bezig hout. De gesprekken die ontstaan zijn voor ons absoluut van meerwaarde. Hoe ziet de jeugd de toekomst? Daar kunnen wij soms nog heel veel van leren.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur