Peter’s Farm familie Jansen

Over Peter’s Farm familie Jansen

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Henk en Willy Jansen en hebben dit bedrijf in 1997 gekocht. Het was toen sterk verouderd. Nadat we bij een collega het Peter’s Farm concept hadden gezien waren we daar erg enthousiast over. Zo besloten we in 2001 een nieuwe kalverstal te bouwen volgens de norm van dit concept. In 2006 volgde de tweede kalverstal.

We hebben gekozen voor Peter’s Farm omdat de grotere groepssamenstelling (kuddes van circa 40 kalveren) zorgt voor vrijheid, rust en nieuwsgierige kalveren die graag met ons mensen in contact zijn. Vooral de rust in de koppels vinden wij erg prettig, zo kun je gemakkelijk onverwachts mensen door de stal rondleiden zonder dat dit onrust geeft voor de kalveren.

Henk is lid van een werkgroep van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). Deze werkgroepen discussiëren samen over onderwerpen binnen de varkenshouderij die worden aangedragen door de landelijke NVV. Via deze werkgroep is Henk in aanraking gekomen met het project Vallei Boert Bewust. Wij doen mee met Vallei Boert Bewust omdat we de sector erg eenzijdige belicht vinden. Verkeerde informatie over de veehouderij via de media is ons al langere tijd een doorn in het oog. Wij denken dat het samen werken van de verschillende boeren binnen het project de kracht kan zijn. Onze ervaring is dat, als je de mensen laat zien wat je doet en uitlegt waarom je het doet, mensen altijd geïnteresseerd reageren. Zo ontvangen wij geregeld mensen op het bedrijf. In het zomerseizoen hebben we iedere week wel mensen die langslopen of-fietsen en dan een kijkje komen nemen bij de Peter’s Farm kalveren. Dit vinden wij erg leuk en via deze weg dragen wij dan ook bij aan transparantie naar de burgers. Dit vinden wij van groot belang.

Bijzonderheden

Wij hebben gekozen voor het Peter’s Farm concept omdat de grotere groepssamenstelling zorgt voor vrijheid, rust en nieuwsgierige kalveren die graag met ons mensen in contact zijn.
Meer informatie over dit concept kun je lezen op de website van Peter’s Farm.
Naast kalveren hebben we ook varkens op ons bedrijf. Klik hier als je daar meer over wilt lezen.
Tijdens de Vallei Boert Bewust-week (19 t/m 24 oktober 2015) heeft één van de bezoekers een filmpje gemaakt over ons bedrijf. Klik hier om dit filmpje te bekijken.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit