Peter’s Farm familie Jansen

Over Peter’s Farm familie Jansen

Lid geworden in december 2018

Wij hebben dit bedrijf in 1997 gekocht. Het was toen sterk verouderd. In 2001 hebben we een nieuwe kalverstal gebouwd volgens de norm van het Peter’s Farm concept (kuddes van ca. 40 kalveren). In 2006 volgde de tweede kalverstal.
In 2011 hebben we een nieuwe varkensstal voor 570 vleesvarkens gebouwd. Henk is van huis uit “varkensman” en daarom wordt de varkens tak op het bedrijf Henks hobby genoemd. In de nieuwe varkensstal is er de mogelijkheid om grote groepen van 40 varkens te houden. Wanneer het bedrijf de varkens in de grote groepen huisvest komt het in aanmerking voor het Beter Leven keurmerk. Op dit moment wordt hier niet voor gekozen en worden de varkens in kleinere groepen gehuisvest. Henk is lid van een werkgroep van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). Deze werkgroepen discussiëren samen over onderwerpen binnen de varkenshouderij die worden aangedragen door de landelijke NVV. Via deze werkgroep is Henk in aanraking gekomen met het project Vallei Boert Bewust. Wij doen mee met Vallei Boert Bewust omdat we de sector erg eenzijdige belicht vinden. Verkeerde informatie over de veehouderij via de media is ons al langere tijd een doorn in het oog. Wij denken dat het samen werken van de verschillende boeren binnen het project de kracht kan zijn. Onze ervaring is dat, als je de mensen laat zien wat je doet en uitlegt waarom je het doet, mensen altijd geïnteresseerd reageren. Zo ontvangen wij geregeld mensen op het bedrijf. In het zomerseizoen hebben we iedere week wel mensen die langslopen of-fietsen en dan een kijkje komen nemen bij de Peter’s Farm kalveren. Dit vinden wij erg leuk en via deze weg dragen wij dan ook bij aan transparantie naar de burgers. Dit vinden wij van groot belang.

Bijzonderheden

Voor onze kalveren hebben wij gekozen voor het Peter’s Farm concept omdat de grotere groepssamenstelling zorgt voor vrijheid, rust en nieuwsgierige kalveren die graag met ons mensen in contact zijn.
Meer info over dit concept kun je lezen op de website
Naast varkens hebben we ook nog kalveren op ons bedrijf. Klik hier als je daar meer over wilt lezen
Tijdens de Vallei Boert Bewust-week (19 t/m 24 oktober 2015) heeft één van de bezoekers een filmpje gemaakt over ons bedrijf. Klik hier om dit filmpje te bekijken

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Welzijn
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit