Melkveehouderij fam. Veldhuizen

Over Melkveehouderij fam. Veldhuizen

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Wim en Adrie Veldhuizen en wonen sinds 2009 op boerderij Groot Overhorst.
Wij verzorgen en houden daar 60 melkkoeien in een zeer moderne stal. Deze stal is gebouwd volgens maatlat duurzame veehouderij. Onze koeien worden gemolken door een melkrobot en onze kalfjes krijgen melk via een drinkautomaat .
Verder hebben wij een mestrobot, koeborstels en koematrassen om het leven van onze dieren zo comfortabel mogelijk te maken. Door middel van klimaatgestuurde windschermen zorgen wij dat het klimaat in de stal zo optimaal mogelijk is.
De melk wordt geleverd aan Bel Leerdammer. Zij maken kaas van onze melk.  “De lekkerste kaas zit tussen de gaten”.

Bed & Breakfast

Naast ons melkveebedrijf hebben wij een Bed & Breakfast in een monumentale schaapskooi. Het heeft 2 appartementen en is het hele jaar open. Wij ontvangen veel toeristen uit binnen- en buitenland, maar ook de zakelijke toerist weet ons te vinden. Al onze gasten bieden we een kijkje achter de staldeuren aan, zodat zij zelf kunnen zien, horen en ruiken wat een melkveebedrijf precies in houdt. Meer informatie over de B&B? Bekijk de website. 

Educatie

Via Promotie Veehouderij Barneveld ontvangen wij regelmatig schoolklassen om te laten zien wat het is om koeien te verzorgen en waar de melk vandaan komt.

Bijzonderheden

In 2021 is een bedrijfsreportage gemaakt over ons bedrijf. Bekijk het filmpje hier.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit