Melkveebedrijf Veldhoef

Over Melkveebedrijf Veldhoef

Sinds september 1992 wonen Aalt, Gerrie en hun kinderen op boerderij ‘Veldhoef’. ‘Veldhoef’ is een historische boerderij, die gelegen is in een prachtig natuurgebied. De boerderij staat midden tussen weilanden, bossen en heidevelden. Als buren hebben zij alleen reeën, vossen en dassen. Samen zijn zij er trots op dat ze deze prachtige boerderij midden in een landgoed mogen onderhouden.

Gerrie heeft sinds eind 2004 een hondenvakantieverblijf opgericht. Het hondenvakantieverblijf is voorzien van negen prachtige speelweiden met speelbergen en een afzonderlijk verwarmd zwembad. De honden zijn dan ook veel en graag buiten.

De grote passie van Aalt is het doorgeven van kennis en informatie over de natuur en de boerderij speciaal aan mensen die weinig of niets van een boerderij of het boerenleven weten. Hij heeft hiervoor een prachtige ontvangstruimte boven de stal ingericht. Grote ramen geven een mooi beeld over de koeien en melkstal. Aalt geeft ook les en voorlichting op het basisonderwijs, middelbaar en hoger landbouwonderwijs. In de ontvangstruimte kunnen ook vergaderingen en bedrijfsuitjes gehouden worden. Voor meer informatie over dit bedrijf zie: www.veldhoef.nl.

Bijzonderheden

Aalt en Gerrie van Kempen staan dichtbij de burgers door de verscheidenheid aan extra functies die de boerderij heeft zoals het leerbedrijf en het hondenvakantieverblijf. Ook hun milieuvriendelijke wijze van boeren in combinatie met een hoge mate van dieren welzijn maakt hun tot een voorbeeld boerderij.

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur