Melkveebedrijf Veldhoef

Over Melkveebedrijf Veldhoef

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Aalt en Gerrie en samen met onze  kinderen wonen wij sinds 1992 op boerderij ‘Veldhoef’. ‘Veldhoef’ is een historische boerderij, die gelegen is in een prachtig natuurgebied in Putten. De boerderij staat midden tussen weilanden, bossen en heidevelden. Onze buren zijn reeën, vossen en dassen. We zijn trots dat we deze prachtige boerderij midden in een landgoed mogen onderhouden.

Op ons bedrijf dragen we de zorg voor 85 melkkoeien en 20 kalveren. Zodra het weer het toelaat en er voldoende gras staat gaan onze koeien naar buiten. Ook de kalveren  gaan in het voorjaar de wei in. Wanneer het in de zomer te warm is, schakelen we een besproei-installatie in op het dak van de stal. Door water over het dak te sprenkelen daalt de temperatuur in de stal een aantal graden ten opzichte van de buitenlucht. De ligplaatsen zijn voorzien van zowel een koematras als een laag diepstrooisel. Deze combinatie zorgt ervoor dat de koeien een zacht en comfortabele ligplaats hebben.

Verbinding
De grote passie van Aalt is het doorgeven van kennis en informatie over de natuur en de boerderij speciaal aan mensen die weinig of niets van een boerderij of het boerenleven weten. Dit is ook de reden waarom we deelnemer zijn van Vallei Boert Bewust en ons bedrijf openstellen tijdens fietstochten en Campina openboerderij dagen.
Om schoolklassen te kunnen ontvangen  hebben we een prachtige ontvangstruimte boven de stal ingericht. Grote ramen geven een mooi beeld over de koeien en melkstal. In de ontvangstruimte kunnen ook vergaderingen en bedrijfsuitjes gehouden worden. 

Bijzonderheden

Gerrie heeft sinds eind 2004 een hondenvakantieverblijf opgericht. Het hondenvakantieverblijf is voorzien van negen prachtige speelweiden met speelbergen en een afzonderlijk verwarmd zwembad. De honden zijn dan ook veel en graag buiten.

Voor meer informatie over het hondenvakantiebedrijf en het melkveebedrijf van Aalt en Gerrie zie: www.veldhoef.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur