Melkveebedrijf familie Schimmel

Over Melkveebedrijf familie Schimmel

Lid geworden in december 2018

Over Melkveebedrijf familie Schimmel

In het Binnenveld, tussen Wageningen en Achterberg boert familie Schimmel op melkveebedrijf de Kruiponder. De boerderij is gebouwd in de tweede wereldoorlog nadat de vorige boerderij bij de strijd om de Grebbeberg verwoest was.
Na de oorlog kwam de boerderij in handen van de familie, dat is nu 65 jaar geleden. Opa en oma begonnen met weinig, beide namen 1 koe mee. Inmiddels boert de tweede generatie; Bertus en Mary samen met de derde generatie Wouter en Loes op de boerderij.

Van een klein gemengd bedrijf met koeien, kippen, varkens en akkerbouw heeft het bedrijf zich ontwikkeld naar een melkveebedrijf met 140 roodbonte koeien en 80 stuks jongvee.
Het ruwvoer verbouwen we zelf; gras rond de boerderij en verspreid in het binnenveld. De maïs telen we op de Wageningse eng. Ook hebben we natuurgrond in de uiterwaarden in beheer.
De koeien lopen in het voorjaar en de zomer buiten en ook het jongvee gaat naar buiten om het weiden vast te leren. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk ons eigen gras te benutten, en onze eigen mest te gebruiken om zo de kringlopen te sluiten.
Duurzaamheid vinden we belangrijk; het energieverbruik en het antibioticagebruik zijn laag. In onze nieuwe stal hebben de koeien het naar hun zin, met zachte stroboxen, koeborstels en een zachte rubber vloer.

Bijzonderheden

  • Van onze melk wordt kaas gemaakt, door zuivelfabriek “De Graafstroom”
  • Leuk aardigheidje is dat we sinds 2002 zwaluwnesten hebben!

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur