Melkveebedrijf familie Brouwer

Over Melkveebedrijf familie Brouwer

Lid geworden in mei 2020

Wij zijn Marien en Coline Brouwer en wij wonen met onze kinderen op ons melkveebedrijf in Barneveld. In 1931 heeft fam. M. van ’t Hek-Brouwer de boerderij gebouwd en opgezet. Mijn opa was een neef van deze familie en nam het bedrijf van hen over. Daarna volgde de vader van Marien en sinds 2017 zijn wij de eigenaar. De vader van Marien is officieel een stapje teruggetreden maar hij is nog elke dag tussen de koeien te vinden en werkzaam op het bedrijf.
Vroeger was het een gemengd bedrijf met melkvee en vleesvarkens. De vleesvarkens tak hebben we in 2018 afscheid van genomen omdat onze passie meer ligt bij de koeien.

De Sensoor

In 2006 is er een nieuwe jongveestal gebouwd en in 2008 is de stal van het melkvee gerenoveerd van een voerligboxen systeem naar een ligboxen systeem. Ook is er een stal bij gebouwd waar we ruimere ligboxen konden creëren voor de koeien en in de bestaande stal een nieuwe melkstal, stro hok en een ander voersysteem konden maken.

Momenteel melken we ruim 50 koeien en hebben we gemiddeld 25 stuks jongvee. Door middel van een speciale sensor in het oor van de koe (de Sensoor) wordt nauwlettend de gezondheid van de koeien in de gaten gehouden. Ook de tochtdetentie wordt door dit apparaatje doorgegeven zodat wij weten wanneer een koe gedekt kan worden. In de zomer lopen onze koeien meer dan 120 dagen minimaal 6 uur per dag buiten. Als ze ’s avonds of in de winter binnen staan is er voor alle koeien ruimvoldoende ruimte om te liggen in diep op gestrooide ligboxen. De koeien hebben 2 roterende borstels tot hun beschikking om zich heerlijk mee de borstelen.

Waarom zijn wij deelnemer Boert Bewust

We vinden het altijd erg mooi als iemand komt kijken en interesse toont in ons bedrijf. Langs ons bedrijf lopen verschillende fietsroutes. In de zomer komt het regelmatig voor dat fietsers stoppen wanneer wij met de koeien de weg over moeten steken. Wanneer wij aangeven dat ze prima langs de koeien kunnen fietsen, blijven mensen soms toch gewoon wachten om te kijken. Wij gaan dan graag het gesprek aan. Dit is voor ons een mooie manier om meer te vertelen hoe wij te werk gaan. Momenteel wordt er erg kritisch naar de agrarische sector gekeken. Door het gesprek aan te gaan met voorbijgangers kunnen wij bijdragen aan een eerlijk beeld van onze sector.

 

Bijzonderheden

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit