Melkveebedrijf fam. van Ginkel

Over Melkveebedrijf fam. van Ginkel

Lid geworden in december 2018

Sinds 1849 boeren de “Van Ginkels” op “de Rouwe Hofstede”. Sinds 1895 is het zelfs een “Marinus van Ginkel”die aan het roer staat, nu al de 4e op rij. In de jaren 1930 is deze boerderij opgesplitst, maar door verschillende ontwikkelingen is de oppervlakte weer bij het oude niveau.
Er wordt gras en mais geteeld voor het vee.
We zijn een echt familiebedrijf, we helpen allemaal mee, van jong tot oud. Zo is Van Ginkel sr. ook nog heel actief, maar helpen ook de kinderen, Mark, Jantine en Gerben al een handje mee.
We hebben melkkoeien met bijbehorend jongvee, zo mogen alle vaarskalfjes blijven en een enkel stierkalfje waar we hoge verwachtingen van hebben. De koeien kunnen ongeveer 200 dagen per jaar naar buiten, we zijn blij dat dit kan, het geeft ons veel voldoening ze buiten te zien lopen. Ze mogen zelf kiezen of ze binnen of buiten zijn.
Dierwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Elk dier wat hier loopt is hier geboren en heeft haar eigen verhaal! Dat verhaal willen wij u graag vertellen!
Wilt u meer weten over ons bedrijf? kijk dan ook eens op onze facebook pagina.

Bijzonderheden

Oorspronkelijk hebben hier tot ca. 1980 blaarkopkoeien de dienst uitgemaakt. Maar door inkruising met rode HF koeien is dit beeld steeds minder geworden al is het bij een aantal koeien nog goed te zien.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit