Melkvee- en stierenopfokbedrijf De Pol

Over Melkvee- en stierenopfokbedrijf De Pol

Lid geworden in december 2018

Boerderij ‘De Pol’ is eigendom van de familie van Ginkel. Dit bedrijf is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door Wilco en José van Ginkel en de ouders van Wilco, Gert, Rita. Sinds 2006 is het bedrijf gevestigd aan de Brinkkanterweg 39 in Scherpenzeel. Voor die tijd had de familie van Ginkel een gemengd bedrijf aan de Ruwinkelseweg. Dit bedrijf bestond uit 80 melkkoeien, 75 vleesstieren en 600 vleesvarkens.

Sinds 2006 staat er aan de Brinkkanterweg 39 een moderne en geautomatiseerde veehouderij. De in klassieke Delftse stijl gebouwde Boerderij ‘De Pol’ werd volledig gerenoveerd. Naast de renovatie werd er een prachtige nieuwe huisvesting voor de melkkoeien gerealiseerd waarin veel arbeidsintensief werk uit handen wordt genomen door automatisering. De stal is uitgerust met 2 melkrobots, een voerrobot en een mestrobot. In dit nieuwe bedrijf heeft de familie van Ginkel zich gespecialiseerd in de melkveehouderij; het bedrijf telt circa 110 melkkoeien, 100 stuks jongvee en 130 fokstieren.

Wij hebben gekozen om mee te doen aan Vallei Boert Bewust omdat we niet willen dat het gat tussen burger en boer groter wordt. Door onze deelname kunnen we goed laten zien hoe het er op onze boerderij aan toe gaat.

Bijzonderheden

Boven in de stal is prachtige skybox gevestigd waarvandaan je rechtstreeks zicht hebt op de melkkoeien. Deze sfeervolle ruimte is o.a. voorzien van bar en zitgelegenheid. Het is mogelijk om de skybox te huren als vergaderruimte.
Er zijn vaak excursies op de boerderij. Lijkt jou het leuk om een keer een kijkje te nemen in de stal? Mail dan naar g.ginkel@hetnet.nl.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur