Kalverhouderij van Dijk

Over Kalverhouderij van Dijk

Lid geworden in december 2018

Over Kalverhouderij van Dijk

Wij zijn Nelinne en Martien van Dijk en sinds 1992 zijn wij de trotse eigenaar van onze kalverhouderij in Stroe. In de beginjaren hadden we 633 kalveren die allemaal in boxen stonden. De daaropvolgende jaren stonden in het teken van renoveren en nieuwbouw. Op dit moment hebben we in onze twee stallen, ruimte voor 1250 kalveren.

Sinds 2010 wordt het water voor de kalveren verwarmd door een houtkachel wat gevoed wordt met houtbrok. Van deze investering hebben we al heel veel plezier gehad.
In 2016 is alle verlichting in de stallen vervangen voor Led verlichting en tijdens de renovatie van het dak zijn er meer lichtplaten bijgekomen waardoor overdag minder tot geen verlichting meer gebruikt hoeft te worden. Zo blijven we steeds bezig met het bedenken van manieren om het bedrijf op een optimale manier te laten draaien.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kalverhouderij willen we graag lezen/horen/zien, of het nu gaat om ventilatie of een nieuwe vloer die de welzijn van kalveren ten goede komt. Om op een gezonde manier te kunnen boeren moet je mee draaien in vernieuwing. Door veel om ons heen te kijken zien we bij ons eigen bedrijf ook punten die we graag willen vernieuwen.

Deelname Boert Bewust
Door mee te doen met Vallei Boert Bewust willen we burgers graag laten zien hoe de kalveren bij ons leven op ons bedrijf. Mensen mogen weten hoe onze dieren leven en verzorgd worden. Het is tenslotte ook hun eten. Openheid van ons als kalverhouderij, daar hebben recht op.

Bijzonderheden

Naast kalveren hebben we ook 4 Schotse Hooglanders op ons bedrijf. Deze dieren lopen altijd buiten en trekken door hun imposante uiterlijk veel bekijks.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Natuur