Kalverhouderij Familie Van Beek

Over Kalverhouderij Familie Van Beek

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Johan en Geerke van Beek, trotse ouders van 3 kinderen
Op de luchtfoto ziet u het bedrijf, dit is de locatie waar wij wonen en werken. Hier houden wij zo’n 1400 vleeskalveren.

Onze kalveren krijgen twee maal per dag melk en onbeperkt ruwvoer en water. Bij één schuur wordt de melk door onszelf klaargemaakt op basis van poeder. Het poeder wordt in een silo geblazen, van waaruit we dit aanmengen met heet water en hier een heerlijk melkproduct voor onze kalveren van maken. Bij de andere schuur voeren we op basis vloeibare grondstof, dit houdt in dat we hier de reststromen uit de kaasindustrie (lees: wei) gebruiken om de melk voor onze kalveren te bereiden. Het ruwvoer bestaat bij beide schuren uit brok/muesli wat we middels een automatisch ruwvoersysteem mengen met gehakseld stro.

We letten op ons bedrijf goed op het energiegebruik. We hebben zonnepanelen waarmee we ruim 50% van ons eigen verbruik opwekken en zonneboilers waarmee we water zelf op kunnen warmen ‘(ca. 15.000 liter water per dag).

Daarnaast hebben we frequentieregelaars en gebruiken we hoog rendement Cv-ketels.
Omdat we een zo gunstig mogelijk klimaat in de stallen willen creëren, hebben we winddrukbakken voor onze staldeuren staan. Dit zijn bakken die de windinvloeden in onze stal tot een minimum beperken! Voor het welzijn van onze dieren is het namelijk belangrijk dat er geen tochtstromen in de stal ontstaan en dat voorkomen we op deze wijze. Daarnaast zijn onze stallen uitgerust met een geavanceerd computergestuurd ventilatie systeem waardoor we de luchtstromen kunnen monitoren en optimaal kunnen bijsturen.

We doen mee met Vallei Boert Bewust omdat we graag laten zien waar we mee bezig zijn en omdat we het belangrijk vinden op deze manier burgers te betrekken bij ons bedrijf.

 

Mocht u graag eens een kijkje nemen bij ons in de stal? Neem dan contact met ons op via onderstaand mailadres.

jvbeek@vanbeekvof.nl

Bijzonderheden

Via collega’s zijn wij in contact gekomen met Vallei Boert Bewust. We vinden het belangrijk dat mensen buiten de sector een eerlijk en transparant verhaal te horen krijgen hoe het er op een boerderij aan toe gaat en hebben daarom besloten om ook met ons bedrijf aan dit initiatief deel te nemen. Wij zijn trots dat we boer mogen en kunnen zijn en willen dit ook graag naar buiten uitdragen!
In januari 2016 ziijn er opnames gemaakt voor boeiende boeren. Klik hier voor het filmpje.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest