Kalverhouderij De Aalbertshoeve

Over Kalverhouderij De Aalbertshoeve

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Albert en Mathilde van Diest en samen met onze kinderen wonen wij op De Aalbertshoeve. Wij dragen de zorg voor ongeveer 1.000 kalveren die worden gehouden in 2 aparte stallen.

De Aalbertshoeve is een echt familiebedrijf. Albert en zijn gezin zijn sinds 2007 de derde generatie op het bedrijf. Opa van Diest startte het van oorsprong melkvee- en pluimveebedrijf aan de Nijkerkerweg vlak na de oorlog. Sinds die tijd is er veel veranderd. Zo is er een vleeskalverentak bijgekomen en heeft de pluimveetak ruimte gemaakt voor het verhuur van groepsaccommodaties.

Dierwelzijn

De kalfjes zijn minimaal 2 weken oud als ze op ons bedrijf komen en verblijven hier 26 weken. Na 3 weken, als de kalfjes goed kunnen drinken, komen ze in groepen van 5, 6,7 of 10 dieren. Alle groepen hebben continu schoon drinkwater tot hun beschikking en hebben grote ballen boven hun hok hangen waar ze mee kunnen spelen. Het dak van de stal is voorzien van dakisolatie, zodat het in de zomer lekker koel blijft. Vanuit onze skybox is er prachtig zicht over de dieren.

Duurzaamheid

We zijn volledig zelfvoorzienend op het gebied van stroom. Onze energie halen we uit zonnepanelen die op de daken van de gebouwen liggen. De overcapaciteit leveren we terug aan het net.
De schuren en huizen worden verwarmd via een biomassakachel. Per jaar gebruiken we 800 m3 hout, wat hier uit de omgeving komt. In de zomer hoeven we de voorraadbunker van 40 m3 maar een keer in de maand te vullen. Alleen voor het koken in de groepsaccommodaties gebruiken we nog gas.

We vinden het belangrijk dat de agrarische sector verbinding zoekt met de burgers. En daarom zijn wij deelnemer van Boert Bewust. We promomoten de kalverensector graag bij bezoekers van onze groepsaccommodaties en laten hen graag een kijkje nemen in onze stallen. We vinden het belangrijk om in gesprek te blijven en uit te leggen hoe wij onze kalveren verzorgen.

Bijzonderheden

Je kunt in een van de drie groepsaccommodaties van De Aalbertshoeve overnachten. Er is ruimte voor groepen van 36, 42 of 72 personen. Gasten kunnen gebruik maken van diverse activiteiten die wij aanbieden. Zo is het mogelijk om een zeskamp te spelen, kompastochten en avondwandelingen te maken en te skelteren. Ook kun je, op afspraak en onder begeleiding, een kijkje nemen bij de kalveren vanuit onze skybox.

Kijk voor meer informatie op: www.aalbertshoeve.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur