Familie Visscher

Over Familie Visscher

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Helma en Fije Visscher en wij hebben aan de Hoef in Nijkerk verscholen tussen de houtwallen een kalver- en jongveeopfokbedrijf. In 1999 hebben we het bedrijf overgenomen van de ouders van Fije. In die tijd hadden we ook varkens en melkkoeien. Deze takken zijn in de loop der jaren afgestoten en momenteel richten we ons volledig op de kalveren, jongvee opfok en natuurontwikkeling.

 

Dierwelzijn en duurzaamheid
Onze 800 kalveren verblijven in een ruime moderne stal waarvan het dak volledig is geisoleerd. De hele stal is voorzien van natuurlijke ventilatie dat gestuurd wordt door middel van een weerstation. Hierdoor komt er altijd frisse buitenlucht in de stal zonder dat het te koud wordt. Onze kalveren hebben de hele dag beschikking over vers water en ruwvoer. Hierdoor kunnen ze zelf hun eet, herkauw en slaapritme bepalen. In 2020 is 60 procent van de stalvloer vervangen voor een welzijnsvriendelijke rubberen vloer.
Onze bedrijfsvoering is energieneutraal. Dit wil zeggen dat alle energie die we gebruiken duurzaam op het bedrijf wordt opgewekt. Dit lukt door gebruik te maken van zonnepanelen en het gebruik van een biomassakachel. Hierin worden houtsnippers in verbrand die uit de regio afkomstig zijn. Deze kachel voorziet het hele bedrijf en ons woonhuis van energie. 


Agrarisch natuurbeheer
We hebben ongeveer 42 hectare land in gebruik waarvan 23 hectare in de oude polder, ten oosten van Flevoland. Dit land maakt onderdeel uit van particulier weidevogelreservaat polder Arkemheen. Het grasland wordt ingezet als weidevogelgebied wat betekend dat er pas na bepaalde datum gemaaid wordt. Zo kunnen onder andere de grutto en de kievit beschut nestelen. Ook is het waterpeil in de sloten omhoog gebracht zodat er plas-dras (weidegrond die onder water gezet is) gemaakt wordt. Hier kunnen weidevogels makkelijk aan voedsel komen.

Waarom zijn wij deelnemer?
We nemen deel aan Vallei Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden te laten zien hoe we met onze dieren omgaan en waarom we het op deze manier doen. Daarom doen we ook mee aan Kijken bij de Boer. Jaarlijks worden er opendagen georganiseerd. We hebben al meer dan  4.000 bezoekers mogen verwelkomen op ons bedrijf. Kijk voor meer informatie op www.kijkenbijdeboer.nl

 

Bent u benieuwd naar ons bedrijf… kijk dan via de onderstaande link naar de 2 filmpjes over ons bedrijf en naar het animatiefilmpje over de kalverhouderij.

https://www.youtube.com/watch?v=R44ghyuuhtU&t=9s

https://www.youtube.com/watch?v=vckKQfEY5OA 

Bijzonderheden

Bent u benieuwd naar ons bedrijf… kijk dan via de onderstaande link naar de 2 filmpjes over ons bedrijf en naar het animatiefilmpje over de kalverhouderij.

https://www.youtube.com/watch?v=R44ghyuuhtU&t=9s

https://www.youtube.com/watch?v=vckKQfEY5OA 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur