Familie Visscher

Over Familie Visscher

We hebben aan de Hoef in Nijkerk een kalver- en jongvee opfok bedrijf, we hebben dit bedrijf in 1999 overgenomen van mijn ouders. Voorheen hadden wij ook varkens en melkkoeien. Deze takken waren te beperkt om mee door te gaan.

Een koe moet afkalven om melk te kunnen geven, de vaarskalveren worden meestal opgefokt voor toekomstige melkkoeien en de stierkalveren gaan naar bedrijven zoals het onze. De kalfjes komen als ze ongeveer twee á drie weken oud zijn en zijn ongeveer slachtrijp op een leeftijd van zeven maanden. Het kalfsvlees wordt vooral in zuid Europa gegeten.

Onze bedrijfsvoering is energieneutraal dat wil zeggen dat alle energie die we verbruiken duurzaam door ons wordt opgewekt,. Dit realiseren we door gebruik te maken van zonnepanelen en het gebruik van biomassa in de vorm van houtsnippers.

Ons bedrijf is modern met een authentieke uitstraling. We doen mee met Vallei Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden om te laten zien wat we doen en waarom we het zo doen.

Daarom doen we ook mee aan www.kijkachterdestaldeur.nl. We hebben inmiddels drie keer meegedaan waarmee we in totaal 4.000 bezoekers mochten verwelkomen.

Groeten Fije en Helma Visscher

Bijzonderheden

LTO afdeling Veluwerand organiseert jaarlijks “kijk achter de staldeur”.
We hebben inmiddels drie keer meegedaan waarmee we in totaal 4.000 bezoekers mochten verwelkomen.
Kijk voor meer informatie op www.kijkachterdestaldeur.nl

Milieu
Energie
Welzijn
Maatschappij
Mest