Familie van Veldhuisen scharrelkuikens

Over Familie van Veldhuisen scharrelkuikens

Lid geworden in december 2018

Erik van Veldhuisen houd samen met zijn dochters Amber en Rosan scharrelvleeskuikens. In 2014 hebben zij deze locatie in Renswoude gekocht, waar ze inmiddels zo’n 26.000 scharrelvleeskuikens houden, die 1 ster Beter Leven hebben. Dat betekent dat er extra rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren, bijvoorbeeld door extra afleidingsmateriaal, een natuurlijk dag- en nachtritme, minder dieren in de stal en een heuse scharrelruimte. Naast het welzijn voor de dieren heeft de stal extra rekening gehouden met duurzaamheid door een warmteterugwinningssysteem en stofreductie. Vanuit de skybox, een ruimte met grote ramen, kun je goed zien hoe en waar de kuikens leven.

De kuikens gaan naar slachterij Esbro toe. Het vlees van de kuikens van familie Van Veldhuisen is te koop bij diverse supermarkten, en via hun eigen website. Kijk ook op hun facebookpagina of website!

Meer zien en horen? Bekijk dan hier de vlogs die Rosan gemaakt heeft over het bedrijf of de bedrijfsreportage.

Bijzonderheden

Je kunt vriend worden van Erik. Dat betekent dat zij je meerdere keren per jaar op de hoogte houden van het leven op de boerderij. Daarnaast ben je welkom voor een speciaal VIP-bezoek op de boerderij én heten we je welkom met een uitgebreid welkomstpakket. Lees meer. Volg Erik daarnaast op Twitter via @erikvveldhuisen.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Natuur