Familie Kooloos

Over Familie Kooloos

Lid geworden in december 2018

Wij zijn Robbie en Leanna Kooloos en sinds december 2011 houden wij biologische leghennen. In onze stal houden wij 18000 hennen en buiten hebben zij ca 8 hectare uitloop tot hun beschikking. Wij beleven veel plezier aan onze hennen  en hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen. Ook onze drie kinderen krijgen steeds meer oog voor de dieren en helpen zo nu en dan een handje mee.
In 2019 hebben we de stal een eind verlengt en is de uitloop vergroot.
Door aangesloten te zijn bij de coöperatieve vereniging Biomeerwaarde Ei proberen wij door samen te werken met andere biologische legpluimveehouders een eerlijke prijs te realiseren voor biologische eieren, een mooi product te realiseren voor de consument.

Met ons lidmaatschap bij Vallei Boert Bewust hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan verbinding tussen boeren en burgers. We vinden het belangrijk dat mensen ten alle tijden nadenken over waar hun voedsel vandaan komt. Door dit te laten zien of hierover te vertellen hopen we dat er bewustwording gecreëerd wordt tijdens het doen van de boodschappen.

Bijzonderheden

Naast de kippen houden we voor de hobby ook Black Angus runderen. Deze bijzondere raskoeien zijn afkomstig uit Schotland.

Het is mogelijk om onze eieren rechtstreeks bij ons op de boerderij te kopen. In het tuinhuis langs de oprit van de boerderij kunt 7 dagen per week terecht voor verse biologische eieren van onze kippen.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur