Familie Evers

Over Familie Evers

Lid geworden in december 2018

In Putten houden wij, Wouter en Arien Evers, samen met onze twee dochters 1.550 kalveren. Wij hebben de boerderij overgenomen van Wouters ouders en zijn inmiddels de 4e generatie die hier werkt. In 2006 zijn we op de boerderij komen wonen, waar ook Wouters ouders nog steeds wonen. Op dat moment waren er 700 kalveren. In 2008 zijn we gegroeid naar 1.150 kalveren en in 2015 is de derde stal gebouwd, waarmee het totaal op ongeveer 1.550 kalveren komt.

Wij werken op contract voor de Van Drie Group. Dat betekent dat de kalveren eigendom zijn van Van Drie en zij ook het voer voor ons maken. De stallen en inventaris zijn van ons en wij verzorgen de kalveren. Vanaf een leeftijd van 2 weken komen de kalveren vanaf Nederlandse melkveebedrijven bij ons op het bedrijf. De eerste vier weken staan de kalfjes in zogenaamde babyboxjes, zodat we goed kunnen kijken of ze gezond zijn en goed drinken of nog wat hulp nodig hebben. Daarna komen ze in groepen van 10 kalveren. Vanaf de tweede week krijgen de kalfjes naast melk ook water en onbeperkt gehakseld stro en brok. Na 28 á 29 weken worden de kalveren geslacht in de slachterij in Apeldoorn. Het vlees gaat vervolgens naar verschillende landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Ongeveer 10% blijft in Nederland en is in de supermarkt verkrijgbaar onder het merk ‘Jan’.

Bijzonderheden

Wij hebben een skybox, een ruimte bovenin de stal van waaruit je de kalveren kunt bekijken. Deze is op afspraak geopend. Wil je meer weten over ons bedrijf? Dan kun je ons op Twitter volgen via @arienevers, of lees hier het interview.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit