Welkom op de website van Vallei

Fam. van Laar

Wij zijn familie van Laar. In het Utrechtse plaatsje Rhenen hebben wij een melkveebedrijf, waar we ruim 90 koeien melken.

De koeien verblijven in een stal die we in 2011 bouwden. Voor het aparte ‘zigzagdak’ hebben we bewust gekozen, omdat de stal onder hoogspanningsmasten staat. In de stal hebben we borstels waar de koeien zich heerlijk kunnen laten borstelen. Een groot strohok is bedoeld voor koeien die een kalfje krijgen. Het kalfje blijft ruim een dag bij de moeder, en wordt daarna naar een apart huisje gebracht.

Vanaf het voorjaar tot in het najaar lopen onze koeien overdag in de wei, maar op warmere dagen mogen de dieren kiezen of ze binnen of buiten willen verblijven. De isolatie van de stal maakt dat de stal in de zomer lekker koel is, en dat is voor de koeien plezieriger dan buiten.

Als boer hebben we niets te verbergen, en dat willen we graag laten zien. Er is steeds minder kennis over waar de melk vandaan komt. Van daaruit zijn we een aantal jaren geleden gestart met boerderij-educatie.

Ook met onze deelname aan Boert Bewust hopen we meer openheid te geven over ons bedrijf, en verbinding te zoeken met de maatschappij.

Fam. van Laar

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  Landelijke partners

  Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

  Partners

  Gold

  Silver

  Bronze