Welkom op de website van Vallei

Denkafarm Innovation Veal Farm

 Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding. In onze eigen laboratoria en DenkaFarm Innovation Centre ontwikkelen wij de voeding en grondstoffen van morgen. Zo zorgen wij dat we samen met onze relaties blijven groeien.

In 2014 heeft Denkavit de nieuwe zichtstal voor rosé- en blankvleeskalveren in gebruik genomen. De innovatieve kalverstal maakt onderdeel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen.

Door de bouw van de moderne kalverstal in Voorthuizen heeft Denkavit de onderzoeksfaciliteiten uitgebreid met 1.400 extra kalverplaatsen. Eigen gecontroleerd praktijkonderzoek biedt Denkavit meer betrouwbaarheid en mogelijkheden, naast het onderzoek in andere praktijkstallen. Met deze innovatieve kalverstal kan Denkavit goed inspelen op de veranderingen in de kalversector, waarbij dierenwelzijn, efficiëntie en duurzaamheid belangrijke aspecten zijn. Zo is bijvoorbeeld de voerkeuken in de nieuwe stal heel flexibel ingericht, waardoor er veel verschillende voersoorten verstrekt kunnen worden.

Vanuit de bezoekersruimte, de Veal Experience, hebben bezoekers de mogelijkheid om van bovenaf de kalveren in de verschillende afdelingen in de stal te zien. De Veal Experience is ideaal voor het ontvangen van partners uit de sector, zoals veehouders, distributeurs en de mengvoederindustrie, als ook voor burgers. Het biedt ons als Denkavit een unieke mogelijkheid om kennis over te dragen op gebied van voeding, huisvesting, management, etc. Kortom, een prachtige stal met veel mogelijkheden!

Denkafarm Innovation Veal Farm

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Het bedrijf ontvangt minimaal drie groepen per jaar voor bedrijfseducatie. Daarnaast beschikt het bedrijf over een mooie ontvangstruimte.

  • De mestplaat heeft een geschieden afvoer. Daarnaast wordt het hemelwater afgevoerd naar een bezinkvijver. Hierdoor wordt percolaat (water dat vrijkomt bij vertering van gewassen)  afgevoerd en komt dit niet in de natuur.

  • Op het bedrijf wordt gebruikt gemaakt van een frequentieregelaar op de ventilatoren.

  • Op het bedrijf heeft elke stal een hygiënesluis. Bezoekers die in de stal komen zijn verplicht om te douchen voordat zij de stal betreden. Daarnaast komen alle kalveren in de stal uit één land. Meestal uit Duitsland.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze