Denkafarm Innovation Veal Farm

Over Denkafarm Innovation Veal Farm

Lid geworden in december 2018

 Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding. In onze eigen laboratoria en DenkaFarm Innovation Centre ontwikkelen wij de voeding en grondstoffen van morgen. Zo zorgen wij dat we samen met onze relaties blijven groeien.

In 2014 heeft Denkavit de nieuwe zichtstal voor rosé- en blankvleeskalveren in gebruik genomen. De innovatieve kalverstal maakt onderdeel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen.

Door de bouw van de moderne kalverstal in Voorthuizen heeft Denkavit de onderzoeksfaciliteiten uitgebreid met 1.400 extra kalverplaatsen. Eigen gecontroleerd praktijkonderzoek biedt Denkavit meer betrouwbaarheid en mogelijkheden, naast het onderzoek in andere praktijkstallen. Met deze innovatieve kalverstal kan Denkavit goed inspelen op de veranderingen in de kalversector, waarbij dierenwelzijn, efficiëntie en duurzaamheid belangrijke aspecten zijn. Zo is bijvoorbeeld de voerkeuken in de nieuwe stal heel flexibel ingericht, waardoor er veel verschillende voersoorten verstrekt kunnen worden.

Vanuit de bezoekersruimte, de Veal Experience, hebben bezoekers de mogelijkheid om van bovenaf de kalveren in de verschillende afdelingen in de stal te zien. De Veal Experience is ideaal voor het ontvangen van partners uit de sector, zoals veehouders, distributeurs en de mengvoederindustrie, als ook voor burgers. Het biedt ons als Denkavit een unieke mogelijkheid om kennis over te dragen op gebied van voeding, huisvesting, management, etc. Kortom, een prachtige stal met veel mogelijkheden!

Bijzonderheden

  • Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding.
  • De innovatieve kalverstal maakt onderdeel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen.
  • Vanuit de bezoekersruimte, de Veal Experience, hebben bezoekers de mogelijkheid om van bovenaf de kalveren in de verschillende afdelingen in de stal te zien.

 

Wilt u een bezoek brengen aan het DenkaFarm Innovation Centre? Neem dan contact met ons op via www.denkavit.com of telefonisch via 0342-47 92 00. Graag tot ziens!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Maatschappij