DENKAFARM INNOVATION CENTRE PIG FARM

Over DENKAFARM INNOVATION CENTRE PIG FARM

Lid geworden in december 2018

Denkavit is de specialist op het gebied van voeding voor jonge dieren. In onze eigen laboratoria en DenkaFarm Innovation Centre ontwikkelen wij de voeding en grondstoffen voor de jonge dieren van de toekomst.

Op deze locatie heeft Denkavit in 2016 de nieuwe varkensstal in gebruik genomen. De innovatieve varkensstal maakt onderdeel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen. Naast varkens hebben we in Voorthuizen ook onderzoekcentra voor voeding voor kalveren en lammeren.

Dit onderzoekscentrum biedt ruimte aan 260 zeugen die jaarlijks zo’n 8000 biggen produceren. Met deze innovatieve varkensstal kan Denkavit goed inspelen op de veranderingen in de varkenshouderij op het gebied van genetica, gezondheid, antibioticareductie en nieuwe grondstoffen.

De stal is optimaal ingericht voor het ontvangen van bezoekers. In de lengte van de stal is een bezoekersgang gebouwd die volledig is afgesloten van de rest van de stal. Over de gehele lengte kunnen bezoekers de stal in kijken dankzij grote ramen. Ook is er een vergaderzaal/ontvangstruimte gerealiseerd tussen de beide kraamafdelingen, wederom met ramen om de dieren te kunnen zien. Een ideale locatie. Het biedt ons als Denkavit een unieke mogelijkheid om kennis over te dragen op gebied van voeding, huisvesting, management, etc. Kortom, een prachtige stal met veel mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vanuit de bezoekersruimte, de Pig Ambition, hebben bezoekers de mogelijkheid om over de gehele lengte van de stal de verschillende afdelingen te zien.

Wilt u een bezoek brengen aan het DenkaFarm Innovation Centre? Neem dan contact met ons op via www.denkavit.com of telefonisch via 0342-47 92 00. Graag tot ziens!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur