DENKAFARM INNOVATION CENTRE PIG FARM

Over DENKAFARM INNOVATION CENTRE PIG FARM

Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding. In onze eigen laboratoria en DenkaFarm Innovation Centre ontwikkelen wij de voeding en grondstoffen van morgen. Zo zorgen wij dat we samen met onze relaties blijven groeien.

In 2016 heeft Denkavit de nieuwe varkensstal in gebruik genomen. De innovatieve varkensstal maakt onderdeel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen.

Het nieuwe onderzoekscentrum biedt ruimte aan 260 zeugen die jaarlijks zo’n 8000 biggen produceren. Eigen gecontroleerd praktijkonderzoek biedt Denkavit meer betrouwbaarheid en mogelijkheden, naast het onderzoek in andere praktijkstallen. Met deze innovatieve varkensstal kan Denkavit goed inspelen op de veranderingen in de varkenshouderij op het gebied van genetica, gezondheid, antibiotica-reductie en nieuwe grondstoffen.

De stal is optimaal ingericht voor het ontvangen van bezoekers. In de lengte van de stal is een bezoekersgang gebouwd die volledig is afgesloten van de rest van de stal. Over de gehele lengte kunnen bezoekers de stal in kijken dankzij grote ramen. Ook is er een vergaderzaal/ontvangstruimte gerealiseerd tussen de beide kraamafdelingen, wederom met ramen om de dieren te kunnen zien. Een ideale locatie. Het biedt ons als Denkavit een unieke mogelijkheid om kennis over te dragen op gebied van voeding, huisvesting, management, etc. Kortom, een prachtige stal met veel mogelijkheden!

Bijzonderheden

• Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding.

• De innovatieve varkensstal maakt onderdeel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen.

• Vanuit de bezoekersruimte, de Pig Ambition, hebben bezoekers de mogelijkheid om over de gehele lengte van de stal de verschillende afdelingen te zien.

Wilt u een bezoek brengen aan het DenkaFarm Innovation Centre? Neem dan contact met ons op via www.denkavit.com of telefonisch via 0342-47 92 00. Graag tot ziens!