Melkgeitenhouderij familie Dekker | De vrolijke geit

Over Melkgeitenhouderij familie Dekker | De vrolijke geit

Lid geworden in februari 2022

Over geitenhouderij De vrolijke geit

Wij zijn Cindy en Klaas-Jan Dekker wij runnen een melkgeitenhouderij in Putten. Onze boerderij is in de regio ook wel bekend als de Vrolijke Geit omdat veel inwoners uit de buurt regelmatig onze Landwinkel komen bezoeken of om een kijkje te nemen in de stal. Vanaf 2009 houden wij melkgeiten maar dat is niet altijd zo geweest. De familie van Klaas-Jan heeft hier altijd geboerd, alleen hielden de opa en vader van Klaas-Jan vleesvarkens en koeien. In 2009 maakten wij, Klaas-Jan en Cindy, de overstap naar geiten. We hebben alles zelf uitgetekend, gemetseld en opgestart. Op dag 1 startte we met de opfok van 500 lammetjes en nu velen jaren later zijn we gegroeid naar een bedrijf met 850 melkgeiten. 

Naast de melkgeitenhouderij hebben we een Landwinkel met eigen en lokale producten. De Landwinkel is met name Cindy haar passie en domein en Klaas-Jan is weer meer te vinden tussen de geiten. 

Wij zijn lid van Boert Bewust omdat wij open en transparant willen zijn. Iedereen mag altijd een kijkje komen nemen in onze stallen en wij willen iedereen bewust maken van hoe het er bij ons aan toe gaat. Wij willen iedereen het echte verhaal vertellen en laten zien. Wij vinden het fijn dat mensen bij ons kunnen zien hoe wij onze dieren verzorgen en hoe het eraan toe gaat op onze boerderij. 

Bijzonderheden

Kom vooral eens een kijkje nemen op onze boerderij en in de landwinkel. Kijk voor meer informatie op www.devrolijkegeit.nl/ 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit